4 BBQ tips voor op de boot

0

Wie zegt dat je alleen kunt barbecueën met goed weer en in de tuin heeft het fout. Want deze lekkere en gezellige manier van eten bereiden kun je veel vaker doen dan dat we nu gewend zijn. Probeer eens een keer een barbecue op een boot. Wedden dat je dit veel vaker wilt gaan doen?

 

Denk je er over na om een boot te huren? Dan weet je ook dat je de hapjes en drankjes niet moet vergeten. Maar als je eens wat anders wilt dan de standaard picknick met wrapjes, kun je denken aan een kleine bbq.

Tip 1: gebruik een kleine barbecue

Hoe fijn een grote barbecue ook is, handig op een boot is het niet. Zo’n ding is sowieso lastig te vervoeren en dat is niet fijn als je bedenkt dat je ook nog bijvoorbeeld houtskool en aanmaakblokjes moet meenemen. Daarnaast zal hij ongetwijfeld in de weg staan. Kies dus voor een kleine barbecue. Je hebt tegenwoordig van die schattige kleine tafelmodelletjes. Heb je die niet of wil je die niet aanschaffen, dan kun je ook kiezen voor een wegwerpbarbecue. Minder schattig, maar onwijs praktisch.

Tip 2: gebruik meerdere barbecues

Als je met een aantal mensen bent dan is het niet handig als je een lange tijd op je burger of je spies moet wachten. Zet daarom meerdere barbecues neer. Niet alleen omdat je meerdere monden tegelijk kunt voeden, maar ook omdat je verschillende hapjes erop kan leggen.

Tip 3: denk aan allergieën en eetwensen

Alleen maar vlees op de barbecue is echt niet meer van deze tijd. Vraag van te voren aan je gasten die komen of zij misschien allergieën of eetwensen hebben. Er zijn tegenwoordig ook veel mensen die geen vlees meer eten, maar dat betekent helemaal niet dat je dan geen barbecue kunt houden. Het laat je met een heel ander oog naar de barbecue kijken en maakt je een stuk creatiever. Ga niet voor de saaie groentenspies, maar denk er eens over na welke groenten je allemaal kunt poffen bijvoorbeeld.

Tip 4: veiligheid eerst

De laatste tip in het rijtje, maar eigenlijk de eerste waar je aan moet denken. Want veiligheid staat voorop. En met vuur en een kleine ruimte moet je goed oppassen. Zorg er dus voor dat de barbecue stevig staat en dat niet iemand er tegenaan kan lopen. En hoewel voorkomen beter is dan genezen, moet je voor de zekerheid ook blusmateriaal aan boord hebben. Denk aan blusdekens en een brandblusser. En kijk goed als je een boot gaat huren of je een vaarbewijs nodig hebt. Want dat hangt namelijk af van de boot en hoe hard je vaart!

Share.

About Author

Leave A Reply