Tips voor afvallen

0

Als je wil afvallen krijg je te maken met verschillende factoren. Al deze factoren vormen een uitdaging om uiteindelijk het gewenste doel te bereiken. Wij zetten een paar van deze uitdagingen op een rijtje en geven tips om hier mee om te gaan. Deze tips kunnen uiteindelijk helpen bij het afvallen en om je streefgewicht te bereiken.

1.      Gezond eten
Afvallen is calorieën beperken. Hoe graag je ook een pilletje wil slikken die ervoor zorgt dat je morgen dun bent. Zo werkt het natuurlijk niet. Maar hoe zorg je ervoor dat je minder calorieën binnenkrijgt, maar wel alle voedingsstoffen.  Hoe blijf je gezond eten ?

Gezond blijven eten is erg belangrijk. Te weinig voedingsstoffen leidt al snel tot bijvoorbeeld vermoeidheid of een tragere stofwisseling. En vermoeidheid kan ervoor zorgen dat je minder zin hebt om te bewegen terwijl een stragere stofwisseling zorgt dat je niet het maximale resultaat bereikt.

Een oplossing kan zijn om 1 of 2 maaltijden te vervangen door een maaltijdvervanger zoals Herbalife. Je bent dan verzekerd dat je alle vitamines, mineralen etc. Binnenkrijgt, maar toch niet teveel calorieën.

2.      Motivatie
Als  je onvoldoende gemotiveerd bent of als de motivatie vermindert of verdwijnt hou je een dieet niet lang vol. De eerste week of 2 weken maak je dan nog wel vol, maar daarna zal je niet voldoende weerstand meer kunnen bieden aan alle verleidingen die constant op de loer liggen.

Motivatie  betekent dat je een doel voor ogen hebt. Niet zozeer slanker worden. Maar wel bijvoorbeeld de kleren weer passen waar je je prettig in voelt. In bikini of gewoon slanker in de lente of zomer aan het strand liggen.

Soms is het einddoel erg ver weg. Stel dan tussendoelen en hak het totale gewenste gewichtsverlies in stukken. Beloon jezelf elke keer als je een tussendoel hebt bereikt met iets waar je erg naar uitkijkt (niet met eten !). Ga iets leuks doen of koop iets moois voor jezelf. Je zal zien dat elke keer als je een doel bereikt, het volgende doel dichterbij komt. Je hebt al eens de kracht gevonden, dus waarom zal het de keren daarop niet ook lukken.

3.      Beweging
Door meer te bewegen zal je meer calorieën verbranden. Dat kan natuurlijk een sport zijn, maar je kan ook bijvoorbeeld wat vaker de fiets pakken. Meer trappen lopen. Minder de auto gebruiken en noem maar op.

Door te bewegen verbrandt je direct meer calorieën. Maar door het opbouwen van meer spieren zal je ook meer calorieën verbranden op de momenten dat je niet beweegt. Wil je dus echt het maximale resultaat behalen en heb je tijd en zin om te gaan sporten ? Wissel cardiotraining dan regelmatig af met krachttraining.

Wil je meer tips en informatie hebben ? Kijk dan eens op www.topdieet.nl

Share.

About Author

Leave A Reply