De zon buiten houden met de juiste zonwering

0

De zon buiten houden? Kies de juiste zonwering om zeker te weten dat de zon je niet verblindt, waar je ook zit. Want of je in je huis zit of buiten in je tuin of op je terras, het is nooit fijn om last te hebben van de zon. Gelukkig is er wat te kiezen. Zonnelux zet in dit artikel de verschillende opties op een rij.

Zonnescherm

Een van de mogelijkheden om de zon buiten te houden is een zonnescherm. Veel mensen kiezen hiervoor. Een zonnescherm is er in de vorm van een scherm met een knikarm, maar ook een uitvalscherm is een optie. Je kunt een zonnescherm zelf uitdraaien, of je kunt een afstandsbediening gebruiken.

Shutters

Zonwering is er niet alleen voor aan de buitenkant van het raam. Het is ook mogelijk om aan de binnenkant van je raam te kiezen voor zonwering. Bijvoorbeeld in de vorm van shutters. Horizontale latjes kenmerken deze zonwering. Je kunt de latten zelf verdraaien, zodat je zelf kunt kiezen hoeveel zonlicht er binnenkomt op een bepaald moment. Staat ook nog eens heel sfeervol! Een prettige bijkomstigheid is dat het niet nodig is om ook nog gordijnen op te hangen, want dan is het dubbelop. Met shutters wordt het ook veel minder warm in huis, omdat de zon er niet onderdoor of langs kan schijnen.

Screens

Een andere stijlvolle optie is een screen. Het bestaat uit een soort doek, die de warmte van buiten tegenhoudt. Je kunt de screen eenvoudig oprollen; het beweegt zich dichtbij het raam,een beetje als een rolluik. Screens worden aan de buitenkant van het huis opgehangen, waardoor er binnen geen ruimte verloren gaat en net als bij shutters ook weer geen gordijnen nodig zijn omdat de zon er echt niet dooheen komt.

Markiezen

Ben je van het nostalgische, dan zijn markiezen echt wat voor jou. Met hun markante uiterlijk geeft deze vaak rood wit gekleurde zonwering je huis extra karakter en uitstraling. Het fijne is dat door de rondachtige vorm de zon goed buiten gehouden wordt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de zon aan de zijkant naar binnen schijnt.

Maak de goede keuze

Omdat ieder huis anders is en smaken verschillen, doe je er goed aan om de juiste zonwering te kiezen. De afmetingen van je ramen, de kleuren, de materialen – allemaal zaken waar je goed over na moet denken. Laat je goed adviseren over de verschillende mogelijkheden op het gebied van zonwering, zodat je straks met de beste en mooiste zonwering de zon buiten je huis houdt. Zo kan je nog meer genieten van de zon en ga je weer naar binnen, dan zul je merken dat het een stuk koeler is dan voorheen. Want dat is wat zonwering doet: de zon buiten houden.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply