Tips voor een mooi plafond

0

De meeste Nederlandse kantoren, werkruimtes en praktijken beschikken nog over zo’n saai systeemplafond. En hoewel dit plafond natuurlijk functioneel is, kan het zoveel mooier. Het Rotterdamse Lumick creëert met haar LED plafondpanelen een compleet andere sfeer in ieder kantoor.

Met een nieuwe techniek kan Lumick een systeemplafond vervangen door bijvoorbeeld een wolkenplafond. Het huidige frame van het systeemplafond kan gebruikt blijven worden. Nieuwe panelen worden geplaatst met daarachter LED verlichting. Met als resultaat dat je buien naar binnen kunt halen. Een daglichtplafond zorgt voor een betere sfeer binnen. Dit vond ook een Belgische supermarkt die een primeur had bij onze zuiderburen. Naar verwachting levert dit daglichtplafond meer verkopen op.

Daglicht

Dat licht menselijk gedrag beïnvloed is iedereen het over eens. We zijn liever buiten (op een zonnige dag althans) dan binnen. Met een daglichtplafond haal je buiten naar binnen. Dit heeft een positief effect op het gedrag. Maar het gaat zelfs nog wat verder; uit Amerikaans onderzoek bleek in 2013 dat daglicht een helend effect heeft op patiënten in ziekenhuizen. Een daglichtplafond draagt bij aan het herstel van iemand.

In ons land zijn de eerste tandartsen inmiddels ook over op een sterrenhemelplafond. Dit tot groot genoegen van bezoekers. Met ultradunne ledpanelen wordt een bijdrage aan het imago van de zorgaanbieder geleverd omdat ze een unieke daglichtervaring geven. Patiënten zullen hierdoor minder gestrest zijn en sneller herstellen.

Lumick biedt met Lumick Care biedt de mogelijkheid om door een levensecht venster naar buiten te kijken. Zo kan er met wolken, daglicht, sterren maar ook eigen afbeeldingen worden gewerkt.

Huiskamer

Hoewel de oplossing vooral zakelijk van toepassing lijkt, zijn er ook consumenten die thuis met Led panelen aan de slag gaan. Lumick heeft inmiddels zogenaamde ‘wandbakken’ geïnstalleerd bij particulieren thuis om een lichtbank met afbeelding aan de wand te creëren.  Met Lumick Photo Art krijgt de klant een uniek concept waarbij foto’s in zeer hoge resolutie tot wel 3 meter breed van Led verlichting worden voorzien.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply