Tips voor een onderhoudsarme tuin

0

Ben je niet gezegend met groene vingers, maar wil je wel een mooie, gezellige en rustgevende tuin? Dan kun je een onderhoudsarme tuin aanleggen. Een onderhoudsarme tuin heeft door de maanden heen niet veel onderhoud nodig, maar ziet er toch mooi en gezellig uit. Wil jij een onderhoudsarme tuin aanleggen? Lees dan in dit artikel welke tips je kunt gebruiken voor het mooiste en meest onderhoudsvriendelijke resultaat.

Tip 1: schaf de juiste schutting aan

Wil je jouw tuin afschermen met een schutting? Dan moet je goed nadenken over de schutting die je laat plaatsen. Een hardhouten schutting heeft bijvoorbeeld minder onderhoud nodig dan een schutting van geïmpregneerd hout, maar een betonnen schutting heeft al helemaal geen onderhoud nodig. Vind je betonnen schuttingen niet zo mooi, dan kun je ook een betonnen schutting met hout look aanschaffen of een hout beton schutting kopen. Een hout beton schutting heeft betonnen palen en houten schermen, die weinig onderhoud nodig hebben.

Tip 2: laat de border snel dichtgroeien

Word jij ook zo gek van al dat vervelende onkruid tussen je bloemen en planten? Dan kun je voorkomen dat er meer onkruid groeit door je border snel dicht te laten groeien. Is de border dicht, dan kan er geen onkruid meer groeien en dit betekent dat je minder onkruid hoeft te wieden. Wat je ook kunt doen, is jouw borders vullen met Franse boomschors. Dit materiaal zorgt ervoor dat er geen onkruid kan groeien, zodat je jouw tuin minder vaak hoeft te onderhouden.

Tip 3: kies voor de juiste bestrating

Veel mensen hebben standaard klinkers in de tuin, maar hier groeit snel en gemakkelijk onkruid tussen. Het vervelende van onkruid tussen de stenen, is dat dit onkruid maar lastig te bestrijden is. Wil je het onkruid helemaal weg hebben, dan ben je hier zeker een paar uur mee bezig. Om onkruid tussen de stenen in de tuin te voorkomen, kun je keramische tegels aanschaffen. Deze tegels liggen veel dichter op elkaar, waardoor onkruid geen kans krijgt. De tegels zien er altijd goed uit, zonder dat je regelmatig met een mesje aan de slag moet om onkruid in de voegen weg te snijden.

Tip 4: leg een mooi gazon van kunstgras aan

Heb je een gazon met echt gras, dan moet je dit gras regelmatig maaien om jouw tuin er spik en span uit te laten zien. Neem je een gazon met kunstgras, dan kun je jouw grasmaaier wel weggooien. Kunstgras groeit niet en hoeft daarom nooit gemaaid te worden, wat je veel tijd en energie scheelt. Daar komt nog bij dat kunstgras steeds goedkoper is geworden, waardoor de investering in deze onderhoudsvrije vorm van gras steeds kleiner wordt. Een kunstgras tuin is dus een absolute aanrader voor weinig onderhoud.

Verminder het onderhoud van jouw tuin met bovenstaande tips

Hoe vaak je jouw tuin moet onderhouden, heb je voor een groot deel zelf in de hand. Door de juiste keuzes te maken met bovenstaande tips, verminder je het onderhoud aanzienlijk.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply