Erf opknappen? Schouders eronder!

0

Na enige aanpassingen zien je huis en tuin er weer picobello uit. Maar hoe voorkom je dat zo’n renovatie in chaos ontaardt? We zetten een aantal zaken op een rijtje.

Is dat wel te doen, zelf renoveren? Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Het is immers belangrijk om te weten wat je allemaal zelf kunt en waar je hulp van anderen bij nodig hebt. En dan moet je nog aan jezelf kunnen verantwoorden wat je allemaal gaat aanpassen. Hoe belangrijk is iedere stap? Wat heeft prioriteit?

Een degelijke voorbereiding is al heel wat. Lees onze tips om te weten wat je te wachten staat!

Plan maken

Dit moge duidelijk zijn. Je moet immers precies weten wat je gaat doen en waarom. Daarmee bedoelen we dat er vast een heleboel zaken zijn die je wilt aanpassen maar die niet praktisch zijn omdat ze veel tijd in beslag nemen en/of omdat je er hulp van buitenaf voor nodig hebt. Er kunnen tal van redenen zijn om bepaalde karweien voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Stel daarom prioriteiten en pak alleen de klussen aan die er echt toe doen. De rest komt later misschien nog wel eens een keer.

Benodigdheden

Materialen haal je uiteraard bij de bouwmarkt. Gereedschappen heb je misschien nog liggen of kun je van buren en vrienden lenen. Om helemaal compleet te zijn schaf je wat dan nog absoluut vereist is zelf aan.

Kies alleen voor de allerbeste merken. Je wilt bijvoorbeeld niet je tuin renoveren met apparatuur van een onbetrouwbare fabrikant! Gelukkig zal dat met Einhell zo’n vaart niet lopen. Boorhamers, zaagtafels en vele andere tuinmachines van dit merk maken jouw werkzaamheden een stuk gemakkelijker.

Vergeet je overigens niet om al je afval te verzamelen? Door een container te huren blijft het niet voor je voeten liggen, wat onnodige risico’s aanzienlijk vermindert.

Helpende handen

Wie heb je nodig? Klussen die je goed zelf kan overzien maar die sneller gaan met meerdere handen, kun je met vrienden en familieleden oplossen. Voor vakmanschap ga je met een aannemer in zee. Kies iemand uit die je vertrouwt, waar je een persoonlijke klik mee hebt en die kan leveren wat je verwacht.

Regels

Vergunning nodig? Zou zomaar kunnen. Ook al is je erf helemaal van jou, de gemeente heeft wellicht andere plannen. Voordat je gaat beginnen met klussen is het dan ook van groot belang dat je hier zekerheid over hebt. Houd rekening met een langdurig aanvraagproces.

Veel succes met je klussen!

Share.

About Author

Leave A Reply