Tips voor gezondheid testen; thuistests

0

De Nederlander let steeds beter op zijn of haar gezondheid. We bewegen meer, roken minder en letten steeds beter op onze voeding. Een goede trend natuurlijk maar hopelijk zet deze door. Een relatief nieuwe trend die hieraan is toe te voegen is dat we onze gezondheid steeds beter inzichtelijk kunnen krijgen door middel van zogenaamde thuistests.

Thuistest

Zoals de naam al doet vermoeden zijn thuistests tests die je zelf thuis kan uitvoeren. We hebben het in dit geval over medische thuistests. De test bevat een testkit waarmee je aan de hand van urine of bijvoorbeeld bloed een bepaalde uitslag kan aflezen. Op deze manier kan er op vrij veel aandoeningen worden getest. Denk diabetes, SOA’s, blaasontsteking, vruchtbaarheid maar ook de efficiëntie van een bepaald dieet en op cholesterol.

Met thuistesten kan een bepaalde aandoeningen vaak al in een vroeg stadium worden opgespoord. Thuistests zijn een mooie manier om snel en anoniem inzicht te krijgen in uw gezondheid. Niet naar de huisarts, GGD  of ziekenhuis maar gewoon thuis testen. Uit onderzoek van de Consumentenbond bleek eerder al dat een thuistest om blaasontsteking op te sporen net zo betrouwbaar was als die van de huisarts. Thuistesten lijkt de toekomst te gaan worden. Hoewel soms de kwaliteit nog schommelt van bepaalde fabrikanten.

Een voorwaarde om een thuistest uit te voeren, is uiteraard dat ie betrouwbaar is. Enkele zaken om op te letten;

  1. Wie is de fabrikant? Is dit een Nederlands bedrijf met ISO en CE certificaten?
  2. Is de bijsluiter in het Nederlands? Zo niet, dan daalt de betrouwbaarheid direct.
  3. Vaak staat de betrouwbaarheid aangegeven. 100% bestaat niet. Ook bij een arts niet.
  4. Vind er lab analyse plaats? Zo ja, in welk lab en war?

De thuistest kan veilig gebruikt worden maar let even op bovenste zaken. Op websites als zogetest.nl worden alleen tests verkocht die aan strenge EU eisen voldoen. Iedere test die op deze site wordt verkocht is sowieso Nederlands met een Nederlandstalige bijsluiter. Veilig en betrouwbaar testen om direct inzicht in uw gezondheid te krijgen.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply