Tips voor het aanschaffen van een stofzuiger

0

Vrijwel ieder huishouden maakt gebruik van een stofzuiger. We zijn zo bekend met dit fenomeen dat we niet nadenken over wat een stofzuiger precies is en wat er allemaal te krijgen is op dit gebied. Totdat je stofzuiger kapot gaat, dan moet je een nieuwe uitzoeken. Of je hebt je nog nooit over de stofzuiger druk hoeven te maken, maar nu je je eigen huishouden hebt moet je opeens een stofzuiger aanschaffen.  Stofzuiger-voordeel.nl zet de verschillende soorten op een rijtje aan de hand van de onderstaande tips, om je te helpen bij de aanschaf van een nieuwe stofzuiger.

Soort stofzuiger voor je vloer

Informeer eerst naar de meest geschikte stofzuigersoort aan de hand van de eigenschappen van je eigen vloer. In principe zijn de meeste stofzuiger zo gemaakt dat ze geschikt zijn voor de meeste ondergronden. Toch is de ene stofzuiger meer gericht op bijvoorbeeld parket, of juist hoogpolig tapijt. Neem de tijd om te zoeken naar informatie over de geschikte soort voor je eigen vloer.

Opzetstukken/accessoires

Denk na over de juiste hulpmiddelen die er bij de stofzuiger moeten zitten. Heb je een huiskamer met veel lijstjes, plintjes of hoekjes, kies dan een stofzuiger waarbij je de juiste hulpstukken krijgt om in ieder hoekje te kunnen zuigen. Ook een speciale borstel voor krasgevoelige ondergronden kan precies hetgeen zijn wat je nodig hebt.

Stofzuiger met een zak of zakloos?

Kies bewust voor een stofzuiger met of zonder zak. Het voordeel van een zak is dat het afval netjes verpakt uit de stofzuiger is te halen en dat je niet in contact komt met het vuil. Nadeel is wel dat de zakken geld kosten. De goedkoopste zakken zijn al gauw € 2,- per stuk. E.e.a. is afhankelijk van het merk stofzuiger.
Een stofbak is eenvoudig te legen, maar je komt wel in contact met het vuil. Hou er ook rekening mee dat de meeste zakloze stofzuigers meer geluid produceren.

Kies bewust en let op het energielabel

Let bij de koop van een stofzuiger op het energielabel. Heb je een groot huishouden en zuig je veel in grote ruimten, dan is het raadzaam om een zo zuinig mogelijk apparaat te kopen. Daarnaast staat er meestal ook op het label vermeld hoeveel decibel geluid het apparaat produceert.

Onderhoudsarme stofzuigers

Zowel een zakloze, als een stofzuiger met zak, zijn voorzien van een stoffilter. Informeer voordat je een stofzuiger aanschaft naar het gemak van het schoonmaken daarvan. Probeer het desnoods in de winkel uit.

Met deze tips moet het mogelijk zijn om de “stofzuigerverkopende winkelbediende” gericht te kunnen vragen naar de stofzuiger die jij nodig hebt. Of je zoekt op internet de juiste stofzuiger en je hoeft helemaal niet meer naar de winkel.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply