Tips voor het beperken van internetkosten in het buitenland

0

Het is een veelvoorkomend probleem; even internetten in het buitenland en bij thuiskomst een hoge rekening gepresenteerd krijgen van een willekeurige provider. Je hebt waarschijnlijk maar even op Facebook of WhatsApp gezeten maar moet direct tientallen euro’s bijbetalen. Binnenkort zal daar een einde aankomen door de invoering van nieuwe regels en applicaties.

Roamingkosten binnen Europa zullen eind 2015 verdwijnen. Dat betekent dat je als gebruiker niet extra betaalt voor internetten, bellen of sms’en in het buitenland. Je kunt dan het eigen abonnement gebruiken en hoeft niet meer bij te betalen of een extra bundel aan te schaffen. De regels gelden echter alleen voor de EU en dus niet voor Amerika, Australië of andere interessante landen.

Het roaminggebruik nu al in de gaten houden?

Een Nederlandse ontwikkelaar heeft een applicatie gemaakt waarmee je het datagebruik in het buitenland kunt controleren en dus in de hand kan houden. Roamy is te downloaden voor Android telefoons en tablets. Je kunt eenvoudig aangeven welke andere applicaties toegang mogen krijgen tot internet, en welke dus niet.

Het risico bestaat dat er anders applicaties op de achtergrond lopen die stiekem data freten terwijl je niet eens weet dat ze aan staan. Je kunt bijvoorbeeld Facebook en WhatsApp inschakelen en ervoor zorgen dat je e-mail niet automatisch berichten ophaalt. E-mail is namelijk een stiekeme gebruiker die steeds berichten pushed en daarmee onderschat wordt.

Met Roamy wordt het beperken van dataverbruik net zo makkelijk als het inpakken van je Tumi Alpha koffer. Je kunt niet alleen aangeven welke apps data mogen verbruiken, maar ook de maximale hoeveelheid. Op dit moment kun je een tien dagen trial gebruiken en daarna ga je betalen voor de premium functionaliteiten.

Premium functionaliteit zijn op dit moment:
–          Alle apps tegelijk blokkeren of deblokkeren (roaming aan of uit zetten)
–          Meer dan drie apps tegelijk aan- of uit zetten
–          Het bepalen van datalimiet

Share.

About Author

Leave A Reply