Tips voor het kiezen van de beste reisverzekering

0

De beste reisverzekering is er één die aansluit op jouw persoonlijke situatie, zo betaal je niet te veel en heb je een geode dekking. Hieronder volgen een aantal tips voor het kiezen van de ‘beste’ reisverzekering.

Tip 1) kortlopend of doorlopend verzekerd zijn? Deze vraag kan je alleen beantwoorden als je een inschatting maakt van het aantal geplande vakanties per jaar. Ga je gemiddeld vaker dan 1 keer per jaar op vakantie en langer dan een periode van 3 weken in totaal dan is een doorlopende reisverzekering in de regel goedkoper.

Tip 2) Alleen verzekerd of in combinatie met je vriend(in) of gezin? In de regel geldt dat het voordeliger is om verzekeringen te combineren, Heb je een vaste relatie of kinderen breng dan alles onder bij 1 verzekeraar. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis verzekerd, houdt er wel rekening mee dat dit alleen geldt tot het vierde levensjaar.

Tip 3) Welke bestemmingen staan er op je verlanglijst? Het dekkingsgebied van een reisverzekering bepaald voor een groot deel de premie, blijf je binnen Europa en omliggende landen. Dan kan je volstaan met een Europa dekking. Landen rond de middellandse zee vallen vaak ook binnen de Europa dekking. Ga je voor langere tijd de wereld over, overweeg dan een globetrotter reisverzekering.

Tip 4) Adequate dekking? Werken in het buitenland, medische kosten en overige dekkingen moet je nauwkeurig kiezen. De meeste mensen denken aan de dekking van verloren bagage bij een reisverzekering, echter medische kosten kunnen hoog op lopen in het buitenland en zien niet altijd gedekt vanuit de Nederlandse basisverzekering. Kies de juiste aanvullende dekkingen en voorkom overlap vanuit een reeds afgesloten aanvullende zorgverzekering of pechhulp dekking.

Tip 5) Online afsluiten of via een tussenpersoon. Het Direct online afsluiten van een verzekering is vaak voordeliger dan via een tussenpersoon. Bij sommige verzekeraars krijg je zelfs een korting of kan je gebruik maken van een actie.

Ga voor een overzicht van de beste verzekeraars naar Top 5 reisverzekeringen.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply