Tips voor het kiezen van een goede matras

0

Je hoort in vrijwel alle reclames voor beddenwinkels wel een tekst die beweert dat een bepaald matras het beste is. Het zou goed zijn voor je rug, voor je houding, voor je bloedsomloop, je zou er fitter en mobieler van worden enzovoorts enzovoorts. Uiteraard moet je goed bedenken dat al deze reclameteksten een commercieel doel hebben, dus kun je beter navraag doen bij bijvoorbeeld de consumentenbond. In deze tekst vind je alvast een aantal tips die jou op weg helpen bij het kiezen van een goede matras.

Tips voor het kiezen van een goed matras

1.     Hoe duurder hoe beter?

De eerste tip is meteen een tip die je flink wat geld kan besparen. Want ondanks het feit dat we allemaal geloven dat goedkoop over langere termijn duurder zal zijn, heeft onderzoek uitgewezen dat bij matrassen de prijs niet zo heel veel uitmaakt voor de kwaliteit. Matrassen zijn items die niet snel verslijten, die lang meegaan en die normaal gesproken altijd worden voorzien van goede vulling. Natuurlijk is de ene matras wel beter dan de andere – maar bij onderzoek van de consumentenbond is gebleken dat de verschillen tussen dure en goedkope matrassen soms minimaal zijn! Let hier dus goed op voordat je meteen naar de duurste winkel draaft.

2. Welke vulling moet ik hebben?

Natuurijk maakt het een groot verschil welke vulling jouw matras heeft. De ene vulling is beter dan de andere en de ene zal ook langer goede vering geven dan de andere. Doe van tevoren goed onderzoek naar verschillende vullingen, want het hangt echt van jezelf af welke vulling je lekker vindt liggen. Ondanks de standaard reclames vindt lang niet iedereen die dure traagschuim-matrassen lekker liggen!

3. Zorg dat je kunt proefslapen

Een handige tip is om te controleren of je met een matras mag proefslapen. Je moet hierbij wel letten op de termijn en op wat er gebeurt met een matras. Zo komt het best vaak voor dat winkels die zelf de matras bij je ophalen als hij niet goed is, gewoon een nieuwe hoes eromheen doen en hem weer als nieuw aanbieden. Het kan dan dus zo zijn dat jouw ‘nieuwe’ matras al een keer of 3 door andere mensen een tijdlang beslapen is. Ook de termijn is van belang: twee weken is eigenlijk te kort om goed te wennen aan een matras. Kies daarom voor een shop zoals matrasaanhuis.nl, waar je twee maanden mag proefslapen. In dit geval gaat het gebruikte matras niet naar een andere klant, maar naar een goed doel als het wordt afgekeurd door de klant.

4. Rugklachten door verkeerd matras

Wanneer wordt geadverteerd dat een matras zo lekker ligt dat je de hele nacht niet de behoefte hebt om om te draaien, weet je daarmee bijna zeker dat je er rugklachten van krijgt of dat bestaande klachten verergeren. Hoe komt dat? Omdat rugklachten ontstaan door te weinig beweging! Kies voor een matras waarbij je genoeg stevigheid en vering hebt om je op een comfortabele manier om te draaien naar een andere houding.

5. Het herstel van rugklachten

Rugklachten ontstaan alleen door slapen op een oud, ingedeukt matras of slapen in een verkeerde houding. Deze verkeerde houding is vaak aangeleerd, dus zal een nieuw matras dit waarschijnlijk niet helpen te verbeteren. Wil je herstellen van rugklachten, dan helpt een nieuw matras alleen wanneer je nu slaapt op een slecht matras. Wel kan een matras, door je stevigheid te bieden en door te zorgen dat je je comfortabel kunt omdraaien, zorgen dat je spieren wat soepeler blijven gedurende de nacht.

Dit zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een nieuw matras. Je zoekt een matras dat bij jou past, dat jouw favoriete vulling heeft en dat helemaal gericht is op jouw wensen. Laat je niet bedotten door reclames, hou het hoofd koel en controleer altijd even bij de consumentenbond of jouw specifieke matras daar ook al eens getest is. Zo kun je op objectieve manier bepalen welk matras bij jou past – zeker als je ook nog geruime tijd kunt proefslapen.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply