Tips voor het kiezen van stijvol tuinmeubilair

0

Het mooie zomerweer is inmiddels gearriveerd, en dan blijkt maar weer hoe heerlijk het is om `s avonds gezellig buiten te zitten. Of je hebt je al voorbereid op de Nederlandse zomers door het maken van een veranda of tuinhuisje. In beide situaties zal je gebruik willen maken van tuinmeubilair. Aangezien het meubilair in het geheel van je tuin moet passen, is het belangrijk dat je niet alleen zoekt naar kwalitatieve meubelen maar zeker ook stijlvolle. Waarom is dit zo en waar moet je op letten als je tuinmeubilair aanschaft? Hieronder vindt je enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

Tip 1 Kies het juiste meubilair bij de ruimte die je hebt

Het is belangrijk dat je een set meubels aanschaft die op je terras passen, in je veranda of waar je de tuinmeubelen ook gaat plaatsen. Bedenk bij jezelf hoeveel ruimte je wilt vrij maken of gebruiken. Het kan aantrekkelijk zijn om veel stoelen en een grote tafel aan te schaffen. Dit kan alleen als je daar de ruimte voor hebt. Een grote tafel is mooi, maar heb je maar een klein balkon of veranda, dan moet je er rekening mee houden dat je de tuintafel en tuinstoelen moet kunnen passeren terwijl er nog andere mensen zitten.

Tip 2 Let op kwaliteit

Het lijkt vanzelfsprekend dat je kiest voor een kwalitatieve tuintafel en tuinstoelen. Echter is het niet altijd duidelijk welke kwaliteit een set heeft, op het moment dat je het aanschaft. Lees daarom de reviews die op internet te vinden zijn. Heb je een overdekte ruimte waardoor je meubilair niet nat regent, dan ben je in het voordeel omdat vocht de grootste slijtageslag is voor het tuinmeubilair. Er zijn warenhuizen die gespecialiseerd zijn in tuinmeubilair, laat je daardoor adviseren.

Tip 3 Zorg dat je stijl overeenkomt met de omgeving

Er zijn veel soorten tuinmeubelen. De maten, kleuren, vormen en afwerkingen bepalen de stijl. Het is heel leuk als je een set treft die precies bij je eigen stijl past maar voordat je impulsief overgaat tot aankoop is het raadzaam dat je goed nagaat of de bewuste stijl ook in je tuin past. Je kunt je voorstellen dat strakke, industriële tuinmeubels niet samengaan met een landelijke tuin met een Engels-Koloniale sfeer. Ook hierin kun je laten adviseren door foto`s te maken van de situatie en deze te laten zien aan een verkoper/adviseur.

Tip 4 Kijk eens bij je buren

Je familie en vrienden hebben wellicht dezelfde smaak als jij hebt, de buren hebben waarschijnlijk een gelijkwaardige tuin. Maak daar gebruik van, oriënteer je eerst op je tuinmeubels aan de hand van hun keuzes. Het is niet zo dat je direct vindt wat je zelf wilt, maar het is ook makkelijk als je zeker weet wat je niet wilt.

Bovenstaande tips lijken wellicht een beetje ver gaan voor het kiezen van tuinmeubilair. Maar het vormt niet alleen je tuinterras, veranda, balkon of tuinhuisje, het gaat ook om meubels waar je veel avonden op door wil brengen. Je stijl wordt uiteindelijk ook beïnvloedt of je meubels wel of niet mooi blijven.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply