Tips voor het minderen met roken

0

Welke roker wil het nou niet: minder gaan roken of misschien uiteindelijk zelfs helemaal stoppen? Je gezondheid, die van je omgeving, je portemonnee, ze zullen er allemaal bij gebaat zijn. Wij geven je gouden tips, die je zeker zullen helpen om te minderen.

Drie tips om minder te roken

Als je besloten hebt dat je minder wilt gaan roken wordt er een groot beroep gedaan op je discipline en doorzettingsvermogen. Nicotine is verslavend en het zal een tijd duren voordat je die verslaving uit je systeem hebt verbannen. Deze tips helpen je daarbij:

  • Stap over op de elektrische sigaret. Die is een stuk minder ongezond en je kunt langzaam het nicotinegehalte van de e-liquid verminderen. Een goed voorbeeld is de elektrische sigaret, die eenvoudig online te koop is. Je kunt uiteindelijk de e-sigaret zonder nicotine blijven roken, als je graag iets in je handen hebt of het gevoel van het roken mist.
  • Ga sporten. Een gezonde geest in een gezond lichaam: als je fit bent kun je beter weerstand bieden aan de verleiding om een sigaret op te steken. Zeker als je jezelf doelen stelt bij het sporten zul je minder geneigd zijn om te blijven roken, omdat dat die doelen moeilijker bereikbaar maakt.
  • Beloon jezelf. Doe het geld dat je bespaart door minder te roken in een potje. Als je na verloop van tijd helemaal gestopt bent, is het tijd om het potje leeg te maken en iets leuks te gaan doen met het gespaarde geld. Een dagje uit met de kinderen bijvoorbeeld, om iets goed te maken voor al die jaren dat ze jou sigarettenrook hebben moeten inademen.

Deze tips zullen je, samen met je wilskracht en discipline, uiteindelijk van het roken afhelpen. Let tijdens het minderen wel op je eetgewoonten. De spijsvertering van rokers werkt anders dan die van niet-rokers. Dat betekent dat heel goed moet opletten hoeveel je eet en dat je zeker niet het roken moet vervangen met snoepen.

Stel je eens voor…

Het is gelukt! Je bent eerst minder gaan roken en daarna helemaal gestopt. Wat zal dat een gevoel van trots in je oproepen. Je voelt je sterk en gezond. Houd die positieve gedachten vast, ook op de momenten dat de verleiding om weer te beginnen de hoek om komt kijken. Want dat gaat gebeuren. Maar met de juiste instelling ben jij sterker dan die drang om weer te vervallen in die oude, ongezonde, stinkende gewoonte. Als het echt te moeilijk wordt, neem dan een paar trekjes van de e-sigaret die je nog hebt liggen. Zeker weten dat je je weer snel herpakt!

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply