Tips voor het vervangen van je radiator

0

Het vervangen van je oude radiator lijkt misschien een lastige klus, maar in feite is dit helemaal niet zo moeilijk. Wil je jouw oude radiator vervangen door een nieuw exemplaar en wil je zeker weten dat dit op de juiste manier gebeurt? Lees dan in dit artikel welke tips je kunt gebruiken bij het vervangen van je Brugman radiator en plaats jouw nieuwe radiator op de juiste manier.

Tip 1: laat de radiator eerst leeglopen

In een radiator zit altijd water. Voor je de radiator kunt verwijderen, moet dit water helemaal uit het apparaat gehaald worden. Dit doe je door het aftappunt van de cv open te draaien, hier een bakje onder te zetten en het water er langzaam uit te laten lopen. Pas als er niets meer uit komt, is al het water uit de radiator.

Tip 2: let op voor restjes roestwater

In een radiator kan ook roestwater zitten. Let goed op dat dit roestwater niet op je tapijt komt, want dit geeft lelijke vlekken die je niet meer kunt verwijderen. Leg altijd een bakje onder de radiator bij het aftappen van water en leg hier eventueel nog een stuk zeil onder, zodat je echt niet kunt knoeien.

Tip 3: schilder de leidingen voor het monteren van de radiator

Bij moderne radiatoren worden de leidingen achter het apparaat weggewerkt. Heb je de radiator eenmaal opgehangen, dan kun je niet meer bij de leidingen komen en is schilderen niet meer mogelijk. Om te voorkomen dat je de radiator weer los moet koppelen, schilder je eerst de leidingen en hang je het apparaat daarna pas op.

Tip 4: werk oude gaten in de muur weg

Als je een radiator hebt gekocht die net iets anders is dan de radiator die je had, is de kans groot dat er gaten in de muur zitten van het oude apparaat. Omdat je deze lelijke gaten natuurlijk niet wil laten zitten, werk je de gaten weg met opvulmiddel. Eventueel schilder je er nog even overheen, zodat je echt niets meer ziet van de oude gaten in de muur.

Tip 5: ontlucht het systeem enkele keren

Tot slot is het verstandig om het systeem van de radiator enkele keren te ontluchten door het water aan te vullen en de radiator in te schakelen. Doe dit niet één keer, maar meerdere keren voor het beste resultaat.

Radiator vervangen? Het is een eitje!

Met bovenstaande tips van CV Koopjes is het een eitje om jouw oude radiator te vervangen. Ga aan de slag en je komt er vanzelf achter dat dit niet zo lastig is als je denkt.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply