Hoe krijg ik meer dakkapellen verkocht?

0

Omzet is van essentieel belang voor de continuïteit van een onderneming, in welke branche een onderneming zich ook bevindt, voor grote en kleine ondernemingen geldt dat omzet moet worden gedraaid. Om omzet te genereren moet aan sales worden gedaan. Voor iedere branche gelden andere salesactiviteiten, maar voor iedere branche geldt dat internet cruciaal is, zo ook in de dakkapelbranche. Het liefst willen we allemaal bovenaan in zoekmachines als Google en Yahoo staan, maar helaas is dat maar aan enkelen gegund. Kortom, er moet een andere manier gezocht worden om via internet te verkopen, een manier is bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij een vergelijkingssite.

Leads

Er zijn meerdere ondernemingen met vergelijkingssites voor dakkapellen, zoals Skydreams, Solvari, Yonego, maar ook E-Quotations via Dakkapel-Web.nl. Allemaal werken ze volgens hetzelfde principe, alleen wijkt onderneming a op sommige punten af van onderneming b, c of d. Bij allen kunnen potentiële dakkapelkopers terecht op een website, waar enerzijds informatie over dakkapellen gevonden kan worden en anderzijds dakkapelleveranciers met elkaar vergeleken kunnen worden, dat kan door een offerteaanvraag te doen.

Niet alle vergelijkingssites voor dakkapellen bieden evenveel informatie, zo hebben Skydreams en E-Quotations websites die meer informatie bieden dan Solvari en zeker dan Yonego. E-Quotations wijkt op één niet onbelangrijk punt ook nog af van de andere drie en dat is namelijk op het gebied van de kosten. Waar je als dakkapelleverancier bij de eerste drie minimaal 12,50 euro moet betalen voor een zogenaamde lead, betaal je bij E-Quotations niet meer dan 9 euro. Op meer dan honderd dakkapelleads kan dat aanzienlijk schelen.

Hevige concurrentie

Bij iedere vergelijkingssite heb je de mogelijkheid zelf de regio’s te selecteren, wanneer je bijvoorbeeld alleen leads wilt ontvangen uit Den Bosch of Rotterdam voor dakkapellen, dan kan je dat aangeven. Houd er wel rekening mee dat er niet altijd direct plaats is, want je bent niet de enige die niet bovenaan staat in Google. Doorgaans moet met vier of vijf andere leveranciers worden geconcurreerd.

Ben je een dakkapelleverancier van de oude stempel en wil je kwaliteit leveren en niet concurreren op basis van de laagste prijs, dan is het minder verstandig om je aan te sluiten bij een vergelijkingssite. Helaas is niet iedere leverancier van dakkapelleads even selectief met de dakkapelleveranciers die ze aannemen. Je kunt het geld dan beter spenderen in het verbeteren van de eigen website of aan Google AdWords.

Share.

About Author

Leave A Reply