Huis ontruimen na overlijden, wat zijn de mogelijkheden?

0

Iemand in jouw directe omgeving verliezen is altijd een heftige periode. Vaak komt daarbij ook nog dat je een aantal zaken moet regelen. In die tijd zit je natuurlijk helemaal niet te wachten op gedoe. Daarom is het goed om vooraf al het een en ander te weten. Zoals wat de mogelijkheden zijn bij het ontruimen van een huis na overlijden van de inwonende.

Sowieso is het goed om vooraf dingen met elkaar te spreken. Bijvoorbeeld als het gaat om een uitvaart. Dit is erg persoonlijk en belangrijk dat het goed geregeld wordt. Het is immers iemands afscheid. Bespreek de uitvaartwensen vooraf, als dit uiteraard mogelijk is.

Huis ontruimen met de familie

Het kan fijn zijn om het huis met de familie te ontruimen. Zo deel je de lasten met elkaar, want dit is een zwaar klusje. Veel emoties komen omhoog, omdat er natuurlijk ook veel herinneringen bij komen kijken. Het kan dus heel fijn zijn om dit samen te doen. Ook kan dit veel gedoe vooraf voorkomen. Je kunt nu namelijk meteen met elkaar het gesprek starten over wat je met bepaalde meubels en accessoires wil doen. Zo krijg voorkom je dat er een tafel bij de kringloop staat die een familielid heel graag wilde hebben. Houd er rekening mee dat het leegruimen van een huis meerdere dagen kan duren. Soms is het zelfs verstandig om dit vooraf te plannen. Zo overwerk je jezelf niet en kun je ook gewoon het rouwproces door.

Huis laten leeghalen

Heb jij zelf helemaal geen behoefte om het huis van de overledene leeg te ruimen; dat begrijpt iedereen. Het huis leeghalen na overlijden kun je dan doen door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Vooraf bespreek je met hen welke meubels, kleding en andere spullen je graag wilt houden. Zij zullen dit dan voor je opzij zetten. Met de spullen die je niet wilt houden kun je vaak met het bedrijf afspreken dat zij dit opkopen. Dit geldt uiteraard niet voor alles, maar alleen de voorwerpen die nog een tweede leven kunnen hebben. Ze moeten dus nog in prima staat zijn. Als je voor deze optie gaat, dan zal het bedrag dat zij bieden voor deze spullen van de offerte voor het leeghalen van de woning afgaan. Nadien wordt de woning ‘bezemschoon’, zoals dat heet, opgeleverd. Mocht je voor deze optie kiezen, dan bespaart je dat een hoop tijd.

Share.

About Author

Leave A Reply