Impulsief je haren uittrekken

0

Voor mensen die het zelf niet kennen uit eigen ervaring of gezien hebben bij mensen om zich heen, zal het een vreemde gewaarwording zijn. Mensen die de eigen haren uittrekken omdat ze die impulsen niet kunnen stoppen. Sommige mensen laten zich permanent ontharen, maar deze mensen trekken onbedoeld de haren uit hun kop.

Fysiek zwaar

Het is niet zo moeilijk voor te stellen dat voor de mensen die aan de ziekte trichotillomanie (haren uittrekken) lijden, het dagelijkse leven vele uitdagingen met zich meebrengt. Behalve dat het fysieke pijn met zich meebrengt is er natuurlijk nog het mentale gedeelte. Het zelfvertrouwen krijgt een flinke knauw.
De ziekte wordt vaak geassocieerd met de stress die jongeren hebben tijdens de ontwikkeling van hun identiteit. Pubers gaan nadenken over hun lichaam en dit kan de geest wel eens te veel worden. Wanneer de stress te hoog wordt kunnen er impulsen ontstaan die voor sommige jongeren niet meer te controleren zijn.

Slachtoffers

De groep die voornamelijk slachtoffer wordt van de ziekte zijn vrouwen. Als meisje ontwikkelt de ziekte zich langzaamaan. Het begint met uittrekken van een paar haren. Deze situatie kan alleen erg snel omslaan. In plaats van een paar haren, worden er hele bossen haar uitgetrokken.
De ziekte zorgt ervoor dat de slachtoffers grote kale plekken op hun hoofd krijgen. Zeker bij vrouwen die langere haren hebben valt dit erg op. De slachtoffers schamen zich hier vaak voor, waardoor het zelfvertrouwen nog verder naar beneden gaat. Hierdoor gaat het stressniveau omhoog en herhaalt het hele proces zich. Het is een vicieuze cirkel waar lastig uit te komen is.

Behandeling

De slachtoffers zoeken vaak geen hulp, wat bijna niet te begrijpen is. Het is belangrijk voor de mensen dat ze aan zichzelf toegeven dat ze last hebben van de ziekte. Daarna is het van belang uit te zoeken waar de stress vandaan komt. Op deze manier kun je de impulsen pas onder controle krijgen.

Share.

About Author

Leave A Reply