Je dak bedekken met EPDM dakbedekking: waarom het zo goed is

0

Als je een huis of bijvoorbeeld een schuur hebt met een (zo goed als) plat dak, weet je dat er iets op het dak hoort te liggen. Misschien ben je nu op het punt dat je de huidige dakbedekking moet vervangen. Vroeger werd er vaak gekozen voor een andere dakbedekking zoals platen, maar tegenwoordig is een dakbedekking van EPDM een snelle en vooral betere keuze. Er wordt dan ook veelvuldig gekozen voor deze dakbedekking bij platte of licht hellende daken. Lees hier alles over waarom dat zo is, en waarom jij ook zou moeten kiezen voor een dakbedekking met EPDM.

Voorheen werd er volop gekozen voor een bitumen dakbedekking. Dat was, en is nog steeds, een prima keus, maar er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een EPDM dakbedekking. De voordelen van EPDM dakbedekking zijn als volgt:

  • De bewezen langere levensduur: meer dan 50 jaar, bitumen dakbedekking gaat maar zo’n 25-35 jaar mee
  • Zijn goede bestendigheid tegen de zon en andere weersomstandigheden
  • De makkelijke en veilige manier van aanbrengen
  • Meer zekerheid
  • Minder last van uitdroging

Het aanbrengen van een EPDM dakbedekking op je dak

Het is zeer gemakkelijk om een dak te bedekken met EPDM dakbedekking. De verwerking van de synthetische variant van natuurlijk rubber is snel en effectief. Je rolt de dakbedekking zorgvuldig uit en laat het vervolgens even rusten zodat het kan uit vlakken. Daarna rol je het weer strak en stevig op tot aan de helft van het oppervlak. Breng de lijm aan en rol de dakbedekking weer uit. Veeg het aan met een zachte borstel en laat het rusten en uitharden. En klaar is kees!

Zo gemakkelijk kan het dus zijn. Waar je bij bitumen dakbedekking moet werken met losse banen en open vuur, is dat bij EPDM dakbedekking een stuk gemakkelijker. Bovendien is het gevaarlijk om te werken met vuur, niet te vergeten zeer slecht voor de gezondheid. Deze manier van aanbrengen gaat zowel veiliger als sneller en efficiënter. Je dekt het dak in één keer af met prefab EPDM membranen, wat garant staat voor zekerheid. Er zitten weinig risico’s en naden aan EPDM dakbanen.

Het mag duidelijk zijn dat, wanneer je kiest voor een EPDM dakbedekking, je zeker bent van snelheid en gemak. Er zijn dus zeker redenen genoeg om hiervoor te kiezen! Vergeet niet dat voorkomen altijd beter is dan genezen.

Share.

About Author

Leave A Reply