Tips bij letselschade na een ongeval

0

Bij letselschade wordt meestal gedacht aan verkeersongevallen. Maar letselschade kan ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld een arbeidsongeval, een medische fout, ongezonde werkomstandigheden, een gebrekkig product en een hondenbeet. Als u letselschade heeft opgelopen is het belangrijk vanaf het begin de goede stappen te nemen. Wij geven u de volgende tips:

 1. Heeft u klachten, bezoek dan een arts!
  Dit voorkomt achteraf discussie over welke klachten er direct na het ongeval waren en welke niet.
 2. Schakel de juridische hulp in van een letselschadespecialist in en maak goede afspraken over de kosten
  Een expert op het gebied van letselschade is vaak lid van de vereniging van letselschade advocaten (LSA) of een register-expert personenschade (lid van het NIVRE). De kosten van een letselschadespecialist worden verhaald op de aansprakelijke partij en u dus vaak niets.
 3. Bouw uw dossier op
  Houd uw klachten en schade bij in een soort dagboek. Houdt u klachten, raadpleeg dan een arts. Ga zorgvuldig met uw medische gegevens om.
 4. Noteer gegevens van getuigen en maak foto’s van de plaats waar het ongeval plaatsvond.
  Schakel Politie of arbeidsinspectie, dit voorkomt discussie achteraf over hoe het ongeval is gebeurd.
 5. Vraag de wederpartij om voorschotten op uw letselschade
  U lijdt direct schade. Dat betekent dat u ook direct aanspraak kunt maken op een tegemoetkoming voor de schade, maar ook het smartengeld.
 6. Let op bij de afwikkeling van uw letselschadezaak
  Wikkel niet af voordat een medische eindtoestand is bereikt. Het is belangrijk rekening te houden met te betalen belasting, met mogelijke verslechteringen in de toekomst of operaties, met toeslagen of subsidies die u ontvangt. Zet geen handtekening zonder een letselschadespecialist te raadplegen.

Hulp bij letselschade?
Het is goed te beseffen dat u altijd wettelijk recht heeft op “gratis” deskundige rechtshulp! Bij letselschade adviseren wij u dan ook altijd contact op te nemen voor een vrijblijvende beoordeling! Bel 0800-44 55 000 of maak een afspraak op www.letselschadeadvocaat.nl.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply