Maak het afscheid collega onvergetelijk met kunst

0

Een afscheid collega is een gelegenheid waarbij een goed cadeau gewenst is. Vooral als iemand lang bij jullie gewerkt heeft en een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het team, aan de resultaten en aan het werk dat jullie verrichten, is een flesje wijn niet voldoende. Je wilt een cadeau geven dat aan de ene kant aangeeft dat je deze persoon succes wenst en aan de andere kant wil je vertellen dat hij of zij gemist gaan worden. Een afscheid collega is een gelegenheid waarbij allerlei emoties samen komen en dat is soms moeilijk in een cadeau samen te vatten. Tenzij je kiest voor kunst.

Kunst voor afscheid collega

Kunst heeft een aantal eigenschappen waardoor het een ideaal geschenk is al je afscheid gaat nemen van een waardevolle collega.

  • Waarde: kunst wordt altijd als iets speciaals en waardevols gezien en dat geeft degene die weggaat het gevoel gewaardeerd te worden.
  • Het wekt emoties op: met een kunstwerk kun je allerlei emoties opwekken en uitbeelden. Trots, waardering, succes wensen, verdriet en geluk kunnen in één kunstwerk worden samengevat.
  • Tijdloos: een laatste belangrijke eigenschap van kunst waardoor het ideaal is voor een afscheid collega is omdat het tijdloos is. Stel je geeft een tuinbeeld cadeau, dan zal dit jarenlang in de tuin staan en je collega net zo lang blijven herinneren aan de tijd bij jullie bedrijf.

Een persoonlijk cadeau

Een persoonlijk cadeau

Bij een afscheid collega is een cadeau nodig waarover is nagedacht en wat persoonlijk is. Dan geef je aan dat je moeite gestoken hebt in het vinden van het geschenk en dat het afscheid je iets doet. Kunst is een cadeau dat je heel persoonlijk kunt maken, vooral als je je collega goed kent. Misschien ben je bij hem of haar thuis geweest en ken je de stijl van het interieur. Kies een kunstwerk uit dat daarbij aansluit. Het beste ga je dan op zoek naar een kunstenaar die werk maakt dat past bij de smaak van je collega. Het is dan zaak om een geschenk te vinden dat daarbij ook de boodschap uitbeeldt die jij voor ogen hebt.

Kunst op maat laten maken

Heb je een kunstenaar gevonden waarvan je denkt dat deze goed past bij je collega, maar zie je geen kunstwerk dat past bij de gelegenheid, dan kun je deze bij veel kunstenaars ook op maat laten maken. Je geeft dan exact aan wat je nodig hebt en de kunstenaar maakt een uniek kunstwerk speciaal voor het afscheid collega. Vraag om een kaartje of laat een bordje op het kunstwerk aanbrengen met een boodschap er in. Dat maakt het nog persoonlijker en echter.

Een onvergetelijk afscheid

Ga op tijd op zoek naar een geschikte kunstenaar voor het afscheid collega en je maakt dit echt speciaal. Een gegraveerde pen, een relatiegeschenk of een flesje wijn is simpelweg niet voldoende. Je hebt een cadeau nodig dat waardering uitspreekt en dat past bij de gelegenheid. Bijvoorbeeld sculpturen zijn dan een ideaal geschenk waarmee je voor iemand een onvergetelijk afscheid verzorgt.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply