Ondervloeren bij laminaat

0

Veel mensen hoor je roepen dat een ondervloer medebepalend is voor de feitelijke vloer die iedereen ziet liggen. Als je een soort van zevende vloer legt of zoals men dat in de volksmond noemt “laminaat” dan is het van uiterst belang dat je een degelijke ondervloer legt zodat men iets meer comfortabel kan lopen. Je moet bij het kiezen van een ondervloer letten op vier belangrijke punten: vochtdichtheid, het vermogen om de vloer te egaliseren, warmte-isolatie en natuurlijk het belangrijkste en dat is de mate van geluidsdemping. Woningen waar een goede ondervloer laminaat ligt, zul je de mensen niet horen stappen op de vloer. Bij mensen waar de ondervloer niet goed ligt, hebben de buren vast en zeker last van stappen.

Vocht en dampdichtheid

Een vochtwerende ondervloer is broodnodig als je van plan bent om laminaat te leggen in de woning. Op deze manier voorkom je dat er vocht in de laminaat kan sijpelen en dat de laminaat zal stukgaan. Ondervloeren die je legt op basis van een houten basisvloer hoeven niet per se vochtwerend te zijn. Mogelijke ondervloeren die je kunt leggen zijn Aluline of Goldline. Mocht je nog last hebben van vocht voor je de vloer legt, kun je een apart vochtscherm aanleggen.

De vloer egaliseren

Het egaliserend gedeelde geeft je aan in hoeverre de oneffenheden in de basisvloer weggewerkt moeten worden. Mocht je toevallig nog ergere oneffenheden vinden, kan je eerst een spaanplaat gebruiken. Als de vloer meer dan 0,5 cm oneffen loop, egaliseer je best even de vloer met behulp van egalisatiekorrels.

Warmte- isoleren

Als je meer wilt besparen in de woning is het zeker aangeraden om een warmte-isolatie laag te leggen. Door deze manier zal je de warmte langer vasthouden in het huis. Let er op dat als je al vloerverarming hebt liggen, hoef je dit niet want beide samen gaan niet zo goed werken tegelijkertijd.

Geluidsdemping op de ondervloer

Denk als je in een appartement woont aan de onderburen. Leg je op de vloer laminaat bedekking dan is het het beste voor je buren dat je een isolatie legt om de stappen op te vangen. Ondervloeren met een TUV-certificaat geven je de maximale isolatie.

Share.

About Author

Leave A Reply