Rechtsbijstandverzekering

0

Een conflict zit, net als een ongeluk, in een klein hoekje. Natuurlijk verwacht niemand een juridisch conflict te krijgen, maar helaas kan het iedereen overkomen. Met een rechtsbijstandverzekering bespaart u dan de kosten van een dure advocaat. Maar voor welke verzekeraar kiest u dan? Op verschillende vergelijkingssites kunt u binnen een enkele minuut prijzen en gegevens van alle rechtsbijstandsverzekeraars vergelijken.

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Als u een rechtsbijstandverzekering afsluit, bent u in ieder geval verzekerd van juridische hulp. Een advocaat kost per uur namelijk vaak meer dan de jaarlijkse premie van een goedkope rechtsbijstandverzekering. Een rechtsbijstandverzekering dekt de consument meestal met een basisverzekering op het conflicten betreft contracten, overheid, personen- en familierecht, strafzaken en het verhalen van schade. Daarnaast is het mogelijk losse dekkingen af te sluiten, dit is veelal voor conflicten in en om het verkeer, wonen, arbeid en fiscale zaken.

Wanbetalers

Het komt regelmatig voor dat een debiteur een rekening niet betaald en dat kan zeer vervelend zijn. U moet er dan weer zelf achter aan, dat kost veel tijd en dan is het nog maar de vraag of u de rekening betaald krijgt. U kunt dan bijvoorbeeld een incassobureau inschakelen maar mocht dat niet voldoende zijn dn kunt u een advocaat inschakelen. Dan kan een rechtsbijstandsverzekering wellicht ook handig zijn. De advocaat kan u dan precies vertellen welke juridische stappen u kunt ondernemen om toch uw geld te krijgen.

Overzichtelijk

Terwijl er enkele jaren terug in Nederland nog bijna niet werd gepraat over rechtsbijstandverzekeringen, wordt ook dit type verzekering onder de Nederlandse consument populairder. Verzekeren is groter aan het worden, zo ook het aantal aanbieders van verzekeringen en daardoor ook het aantal vergelijkingswebsites. Wie niet kan kiezen, kan op een vergelijkingssite een overzicht vinden van alle prijzen, zo hoeft u niet iedere verzekeraar te vergelijken. Want het is nu al mogelijk een rechtsbijstandverzekering af te sluiten bij zowel Das, Inshared, FBTO, Univé, Aon, OHRA en Centraal Beheer. Iedere verzekeraar kent zijn voor- en nadelen en daardoor is het des te lastiger een keus te maken.

Onwetendheid kost geld

Wie niet weet hoe een rechtsbijstandverzekering in elkaar steekt, kan onnodig veel geld uitgeven aan een rechtsbijstandverzekering. Een rechtsbijstandverzekering bestaat meestal uit diverse modules. Wat veel consumenten niet weten, is dat ze zich dubbel verzekeren doordat ze bijvoorbeeld bij een vakbond of autoverzekering al voor een module zijn verzekerd, maar dat ze deze module nogmaals afsluiten bij de rechtsbijstandverzekering. Dit is geldverspilling.
Daarnaast is het als consument ook verstandig om te letten op assurantiebelasting (is deze wel of niet inclusief), eigen risico, wachttijd en de maximale externe kosten. Op de nieuwe site wordt uitgebreid over deze zaken verteld.

Share.

About Author

Leave A Reply