Tips voor shoppen bij de Action

0

De Action heeft op mij ongeveer hetzelfde effect als de Ikea: je gaat er heen voor een vaasje en je komt thuis met honderd andere dingen. Wat het fijne is van de Action is dat ze veel alledaagse kwalitatieve spullen hebben voor relatief weinig geld. Denk aan snoep, houten speelgoed, vazen, schoonmaakspullen, verzorgingsspullen, maar ook woningdecoraties en zelfs af en toe kleine meubels. Het is een feit: de Action is een echte hype, ook al is hij nog relatief kort actief in vergelijking met bijvoorbeeld de Blokker of de Hema.

Tips

Als je niet met tassen vol thuis wil komen, maak dan een lijstje wat je nodig hebt. Wat ook erg belangrijk is, is om niet teveel rond te neuzen. Ga recht op je doelen af!

Omzet

De omzet van de Action stijgt gestaag elk jaar. Vorig jaar steeg de omzet zelfs met 32 procent, wat betekende dat de omzet voor het eerst meer dan 1 miljard euro was, namelijk zo’n 1,15 miljard euro. In 2012 was de omzet nog ‘maar’ 873 miljoen euro.

Opgericht

In 1993 is de Action opgericht door de Friezen Rob Wagemaker en Gerard Deen. Zij hebben de toen als succesvolle zaak drie jaar geleden verkocht aan Ronald van der Mark. Hij was voorheen financieel bestuurder van Maxena en een zakenman uit Londen. Hij zag wel markt in de keten en besloot te investeren. Hij is sinds 2011 bestuursvoorzitter van de Action.

Buitenland

Het afgelopen jaar heeft de Action flink aan de weg getimmerd en zijn er 85 nieuwe winkels bijgekomen, waarvan 17 in België, 15 in Duitsland en ook 12 in Frankrijk. Deze uitbreiding kostte de Action 45 miljoen euro en bood werkgelegenheid aan voor zo’n 16.497 in totaal vorig jaar. Dit is een stijging van 4840 medewerkers ten opzichte van 2012.

Verdere groei

De Action is niet van plan om het hierbij te laten en zit niet stil. Ze willen verder groeien in het aantal winkels, medewerkers, omzet en resultaat. Ook in Nederland zullen er dit jaar nog winkels bijkomen, maar de focus is vooral gericht op het buitenland.

Share.

About Author

Leave A Reply