Sinterklaasfeest organiseren: zo bereid je je goed voor

0

Vol verwachting klopt ons hart. Het heerlijk avondje komt ieder jaar weer terug en dan wordt het langzaam weer tijd voor verlanglijstjes, pepernoten en gezette schoenen voor de open haard. Ook op kantoor kan een sinterklaasfeest voor jou en je medewerkers natuurlijk niet ontbreken. Wij geven een aantal tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw te organiseren sinterklaasfeest.

Voorbereiding

Een goed begin is het halve werk. Daarom is de voorbereiding van jouw sinterklaasfeest op kantoor super belangrijk. Als eerste moet er nagedacht worden voor wie het sinterklaasfeest is. Houd je het klein en vier je het enkel met je medewerkers tijdens de vrijmibo? Of organiseer je het feest ook voor aanhang en de kinderen van je collega’s? Hiervan hangt ook de datum en tijdstip van jouw sinterklaasfeest af.  Bedenk dat veel collega’s op 5 december thuis al sinterklaas vieren met hun kinderen en familie. Probeer een datum te zoeken dat iedereen kan, bijvoorbeeld op de zaterdag voor pakjesavond.

Vervolgens is het tijd om een draaiboek te maken. Wat gaat er precies allemaal gebeuren tijdens jouw sinterklaasfeest? Kinderen hebben geen lange spanningsboog, dus zorg ervoor dat het programma geen hele dag duurt en er voldoende afwisseling is. Een vooraf goed afgestemde taakverdeling is ook handig, zodat iedereen precies weet wat zijn taak is op de grote dag.

Als het programma staat kunnen de gasten uitgenodigd worden. Zorg dat dit op tijd gebeurd, zodat al je collega’s nog een lege agenda hebben en sowieso aanwezig zijn. Het is leuk als de uitnodiging al in sinterklaas thema gemaakt is. Zo komt iedereen gelijk in de sfeer!

Sinterklaas en pieten

Om jouw sinterklaasfeest echt leuk te maken, kan je jouw kantoor omtoveren tot een heus pietenhuis. Zorg voor de nodige sinterklaasmuziek en hang leuke versieringen op zoals slingers en vlaggen. Iets wat echt niet kan ontbreken in een pietenhuis zijn natuurlijk Sinterklaas en zijn pieten. Misschien kan je wat collega’s zo ver krijgen om zich te verkleden als sinterklaas en piet. Anders is het mogelijk om de sint en zijn knechten in te huren via een bedrijf.

Snoepgoed en cadeaus

Snoepgoed en cadeaus

Een sinterklaasfeest is natuurlijk niet compleet zonder chocoladeletters, kruidnoten en banketletters. Vergeet daarom niet om voor jouw gasten het lekkerste snoepgoed te regelen, zodat ze heerlijk kunnen genieten. And last but not least mogen cadeautjes bij een sinterklaasfeest natuurlijk niet ontbreken. De kinderen van je collega’s zullen enorm genieten als zij cadeautjes krijgen van de goedheiligman. Maar hoe leuk is het om jouw medewerkers ook een sinterklaasgeschenk te geven. Het is een perfect moment om al je personeel te verrassen en te bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar. Dat hoeft niet persé groot te zijn. Het gaat tenslotte om het gebaar.

Als je al deze stappen goed voorbereid, kan het sinterklaasfeest dat jij organiseert niet mislopen. Veel plezier!

Share.

About Author

Leave A Reply