Tips om de lucht in je huis te zuiveren

0

Je huis is de plek waar je tot rust komt, ontspant, slaapt, eet, leest en vrienden uitnodigt. Het is daarom belangrijk dat de luchtkwaliteit in je huis gezond is. Bacteriën, schimmels en stof hopen op in huis, waardoor je allerlei problemen kunt krijgen. Allergieën kunnen opspelen, je kunt last krijgen van je luchtwegen en je kunt uitdrogen of vermoeid raken. Sommige mensen zijn geneigd om dit op te lossen met een geurkaarsje of kamerparfum, maar dit pakt het probleem niet bij de oorzaak aan. Misschien werkt dit voldoende om vrienden in je huis te kunnen ontvangen voor een avond, maar je leeft nog steeds in een ongezond leefklimaat. Daarom kan het goed zijn om eens na te gaan wat je allemaal kunt doen om de leefomgeving in je huis te verbeteren. In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Ventileren met een vliegenraam

Een heel belangrijk onderdeel van een gezond leefklimaat is frisse lucht. En daarvoor moet je woning goed worden geventileerd. Dit doe je door ventilatieroosters zo vaak mogelijk open te zetten en door ook regelmatig een raam te openen. Vooral na het koken, douchen en slapen is het heel belangrijk om de ruimte even lekker te luchten. Sommige mensen zetten hun ramen liever niet open, omdat ze bang zijn dat er allerlei vervelende muggen en andere insecten binnendringen. Maar hiervoor is een vliegenraam de perfecte oplossing! Een vliegenraam zorgt er namelijk voor dat je huis lekker wordt geventileerd, maar dat ongedierte toch buiten blijft. Wil je een vliegenraam kopen? Dan kun je terecht bij Vliegenraamtotaal.

Luchtzuiverende kamerplanten

Luchtzuiverende planten zijn ideaal voor een gezonder leefklimaat in je woning. Ze filteren verschillende giftige stoffen uit de lucht en sommige planten zuiveren zelfs op allergenen en schimmels. Naast dat dit heel goed is voor de luchtkwaliteit in je woning, is meer groen in je huis ook nog eens heel gezellig en leuk. Dus dat is ook nog eens goed voor je stemming!

Schimmel aanpakken

Schimmels in je huis ontstaan door een hoge luchtvochtigheid. En dat kan allergische reacties of problemen met de luchtwegen veroorzaken. Daarom is het heel belangrijk om vochtproblemen en schimmels in je huis bij de oorzaak aan te pakken.

Weg met stof, zware gordijnen en hoogpolig vloerkleed

Te veel stof is niet goed voor het leefklimaat in je woning. Alleen regelmatig schoonmaken is niet genoeg om je huis stofvrij te houden. Kijk bijvoorbeeld eens naar je gordijnen en vloerbedekking. Het is veel beter om te kiezen voor laminaat en lamellen. Ook kleine decoraties en boekenkasten trekken veel stof aan.

Share.

About Author

Leave A Reply