Tips voor een CV in de zorg

0

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan in de zorg? Spannend! Maar hoe stel je nu een CV op voor een baan in de zorg? Ziet dergelijk CV er anders uit dan een regulieren CV voor een salesfunctie of een baan in de techniek? Daar kunnen we het antwoord wel alvast op geven. Dat is namelijk niet zo, de opbouw en de thema’s zijn gelijk aan elk ander CV. Maar er zijn zeker zaken waar jij rekening mee kunt houden bij het opstellen van een CV. Zodat jij voorbereid kunt gaan solliciteren op vacatures in de zorg.

1 Werkervaring in de zorg

Net zoals in elk CV is werkervaring een belangrijk onderwerp. Denk goed na over welk soort werkervaring van toegevoegde waarde kan zijn op de functie waar je voor solliciteert. Vergeet niet je bijbaantjes te vermelden. Uiteraard is niet elke bijbaan relevant, maar bijbanen waarin je de omgang met mensen aan kunt tonen zijn voor een functie in de zorg zeker toepasselijk. Heb jij nog niet veel werkervaring opgedaan? Benoem dan zeker jou stage ervaringen in de zorg.

2 Laat zien wie je bent

Door een persoonlijk profiel toe te voegen aan je CV kun je de lezer laten zien wie jij nu echt bent. Dit is het moment waar je aan kunt geven waarom jij een passie hebt voor de zorg. Houd het wel kort, want een sterk CV is kort maar krachtig. Lees de vacature goed door en pas jouw persoonlijke profiel toe op de functieomschrijving. Zo laat jij duidelijk zien dat de vacature bij jou past.

3 Competenties

Benoem altijd je competenties en vaardigheden. Als je een starter bent op de arbeidsmarkt kan het lastig zijn om al duidelijk van jezelf te weten wat jouw vaardigheden zijn. Vraag in dat geval mensen in jouw omgeving om feedback. Soms zie je zelf niet hoe jouw persoonlijkheid in elkaar steekt en waar jij in uitblinkt, maar weten anderen het wel. Daarnaast zijn er online ook veel gratis persoonlijkheidstest te vinden die jou verder kunnen helpen.

Competenties in de zorg

In de zorg zijn er belangrijke basisvaardigheden die ook vaak benoemd staan in zorg vacatures. Denk daarbij aan zorgzaam, flexibiliteit en goed met mensen om kunnen gaan. Tevens zijn geduld en verantwoordelijkheidsgevoel belangrijke vaardigheden. Benoem deze vaardigheden natuurlijk niet zo maar, maar alleen als ze echt goed bij  jou passen.

4 Overige zaken

Zorg er daarnaast voor dat je alleen de zaken meeneemt in jouw CV die relevant zijn voor de functie waar je op solliciteert. Tevens is een mooi en overzichtelijk design van het CV ook belangrijk.

Ga snel aan de slag met het schrijven van jouw CV. Lees vooraf altijd de vacature goed door, zodat je weet wat er van je verwacht wordt. Succes met het vinden van jouw baan in de zorg!

Share.

About Author

Leave A Reply