Tips voor reizen vanaf Berlijn Tegel naar de stad

0

Berlijn Tegel Airport is de grootste luchthaven van Berlijn. De vliegveld code is TXL. Het is een vliegveld dat slechts 8 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Berlijn ligt. Dat zorgt ervoor dat het centrum erg goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, snel en relatief goedkoop! Lees hier alle tips over reizen vanaf Berlijn Tegel naar de stad Berlijn; neem jij de bus of toch de taxi?

Berlijn Tegel Airport

Vliegveld Berlijn Tegel vervoert ook een flink aantal Nederlanders en Belgen. KLM heeft een dagelijkse lijndienst met Amsterdam Schiphol, Transavia heeft een verbinding met Rotterdam. Brussels Airlines vliegt bovendien nog iedere dag heen en weer tussen de Belgische hoofdstad en de Duitse hoofdstad. In 2019 zal Berlijn Tegel Airport worden vervangen door Berlijn Brandenburg Airport, de vervanger van Tegel Airport.

Tips voor openbaar vervoer naar de stad

Bedenk voordat je dit leest dat dit informatie uit 2018 is. Bus TXL is de bus die je naar het grote station van Berlijn zal vervoeren. Mocht je willen doorreizen naar Alexanderplatz, dan zul je de SBahn trein moeten nemen vanaf daar naar het eindpunt van de TXL Bus; Berlijn’s hoofdstation. Hij heeft een reistijd van 30 minuten en kost iets meer dan 4 euro. Bus X9 of 109 kan je ook nemen, deze gaat naar Charlottenburg, Zoologischer Garten en duurt 30 minuten voor 2 euro. De taxi is natuurlijk ook ene mogelijkheid. Deze kost ongeveer 20 euro en doet er ongeveer een half uur over. Natuurlijk ligt dat eraan of de taxi de meest efficiënte route neemt naar jouw eindbestemming. Overigens is de taxi vaak wel de efficiëntste oplossing. Met koffers en andere bagage is het vaak niet handig om een half uur door het centrum van Berlijn te slenteren. Het is slecht voor de koffer en kan met warm weer zeker vermoeiend zijn. Een taxi is dan wel zo handig!

Share.

About Author

Leave A Reply