Van een knutselidee tot een product

0

Ben je gek op knutselen en droom je ervan om ooit je brood te verdienen met je knutsel ideeën? In dit artikel vertellen we jou meer over hoe je van een idee een product maakt. Er zijn verschillende stappen die je moet doorlopen, voordat je van een knutselwerk een eindproduct maakt. De kans is groot dat je moet samenwerken met spuitgiet fabrikanten of houtbewerkers.

Knutselidee uitwerken

In eerste instantie moet je goed weten wat van product je verkoopt. Is het decoratief, functioneel of zal je het eerder omschrijven als kunst? Vervolgens is het belangrijk dat je een schets maakt en daarbij een bouwtekening met duidelijke afmetingen. Vervolgens besluit je om de productie van je product gaat uitbesteden of zelf gaat doen. Indien je van plan bent om slechts een aantal producten te lanceren dan is het mogelijk om de productie zelf te doen. Dit zien we vaak gebeuren bij artistieke producten. Ben je van plan om grote hoeveelheden van je producten op de markt te brengen dan kom je al gauw bij een fabrikant terecht. Er zijn verschillende soorten fabrikanten die je kunt benaderen zoals houtbewerkers, spuitgieters, glasbewerkers en ga zo nog maar even door.

Hoe werkt spuitgieten precies?

Spuitgieten werkt heel simpel. In eerste instantie is het belangrijk dat je een duidelijk ontwerp van je product hebt. De afmetingen zijn hierbij erg belangrijk. Met deze tekening benader je een spuitgietbedrijf die je gaat helpen met de productie. De eerste stap is om jouw tekening om te zetten in een tekening voor een matrijs. Een matrijs is een vorm waar het gesmolten plastic in gegoten wordt. Vervolgens wordt er een prototype van je product gemaakt. Zodra je blij bent met het prototype wordt het productieproces in gang gezet.

Het voordeel van spuitgieten is dat je grote hoeveelheden producten snel kunt laten produceren. Als je eenmaal de juiste matrijs hebt dan duurt het slechts enkele seconden om het product te maken. Kunststof spuitgieten vraagt om een investering, maar zodra deze gemaakt is worden producten goedkoper naarmate je er meer van produceert.

Nu is het tijd voor ondernemen

Zodra het product af is wordt het tijd voor ondernemen! Je zult je product moeten verkopen aan mensen en beginnen met marketing. Dit blijkt voor de meeste mensen het meest lastige onderdeel, omdat je jezelf in de spotlight moet zetten.

Share.

About Author

Leave A Reply