Veranderingen in de organisatie

0

Binnen de grote organisaties zal het wellicht vaker voorkomen dan binnen de kleinere organisaties. Het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren dat het niet zo goed loopt tussen de leidinggevende en de werknemer. Dit kan vervelend zijn voor beiden. Het kan gebeuren wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe manager wordt aangesteld, van buiten of binnen de organisatie. Maar ook wanneer er een nieuwe werknemer komt. De eigenaar van de organisatie heef een nieuwe werknemer aangenomen maar hij past toch minder goed binnen de organisatie. Dan kan er aan twee dingen gedacht worden. Of het aannamebeleid is niet goed, of de persoon komt beter tot zijn recht binnen een andere organisatie. De organisatie kan op dat moment twee dingen doen. Voor de eerste oorzaak kan gedacht worden aan assessments tijdens het aannamebeleid. Voor de tweede oorzaak kan een outplacementbureau ingeschakeld worden.

Wanneer er voor optie één gekozen wordt, assessments, zal er tijdens de sollicitatie periode een extra niveau worden toegevoegd. Allereerst wanneer een sollicitatie binnen komt wordt er gekeken naar het Curriculum Vitae. Mocht dat in orde zijn wordt de sollicitant uitgenodigd voor een gesprek. Er volgen meerdere gesprekken met meerdere sollicitanten waarna er een selectie wordt gemaakt. Dit gaat zo eventjes door waarna je een selectie overhoudt. Om te kijken of deze selectie prefect binnen de organisatie past zal er een assessment worden toegepast. De kandidaten voor de desbetreffende functie zullen een aantal testen, simulaties of rollenspellen voorbijkomen. Een persoonlijkheids- en intelligentietest zijn vaak standaarden voor zulke programma’s. Een specifieke groepsvaardigheidstest en werksimulaties zijn niet uitzonderlijk.

Wanneer er wordt gekozen voor outplacement wordt er voor de werknemer om wat voor reden dan ook een andere passende werkkring gezocht. Dit houdt in dat er begeleiding is van werk naar werk en wordt door de werkgever opgevangen. Dit hoeft in eerste instantie niet te liggen aan de verhouding tussen werkgever en werknemer maar kan ook vrijwillig gedaan worden als je bijvoorbeeld klaar bent voor wat anders of er geen uitdagingen meer zijn op de werkvloer en je het gevoel hebt dat je stil staat.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply