Vrijwilligerswerk op een ander continent

0

Als je vrijwilligerswerk doet kun je terecht komen in de mooiste landen. En je bent niet alleen filantropisch bezig, je krijgt nog een wereld aan ervaring op de koop toe ook. Er is toch niets beter dan goede daden verrichten voor andere mensen, terwijl je zelf van alles leert over cultuur en het land waar je naartoe gereisd bent?

Vrijwilligerswerk op welk continent?

Je hebt de keuze om naar een hoop verschillende landen en continenten te gaan als vrijwilliger. Wat dacht je van vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika? Of helpen in Afrika? Er zijn genoeg vrijwilligersprojecten die aansluiten op jouw persoonlijke behoeftes en capaciteiten. Als je graag met dieren wilt werken, dan kun je zeker terecht op één van de wild life resorts van Afrika. Of wil je liever zieke kinderen helpen? Dan ga je aan de slag gaan als verpleegkundige. Genoeg te doen dus! En het mooie is, dat je helemaal geen diploma nodig hebt om vrijwilligerswerk op een ander continent te doen.

Een geweldige ervaring

Wanneer je werkt als vrijwilliger op een ander continent kun je heel veel leren over het gastland. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om hele mooie, unieke dingen te zien en mee te maken die je nooit in Nederland tegen zult komen. Je aanwezigheid en behulpzaamheid wordt door iedereen waarmee je aanmerking komt ook zeer gewaardeerd, wat je natuurlijk nog gemotiveerder maakt! Als je een paar mooie ervaringen rijker wilt worden, dan is vrijwilligerswerk op een ander continent zeker iets waar je naar moet gaan kijken.

Meer dan het snuiven van cultuur

Als vrijwilliger ben je nauw betrokken bij de woon en leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking. Het kan zelfs mogelijk zijn dat je een aantal nachten gaat overnachten bij een gezin die daar woont. Je bent dan niet als toerist de cultuur van het land aan het snuiven, maar je gaat zelf een bijdrage leveren aan de cultuur van het land.

Kortom, als je een avontuurlijke maar bovenal leerzame ervaring wilt, dan is vrijwilligerswerk op een ander continent zeker aan te raden!

Share.

About Author

Leave A Reply