Waar let je op bij het aanleggen een nieuwe dakbedekking?

0

Zo af en toe is het hoog nodig om je dak te voorzien van een nieuwe laag dakbedekking. Nu kun je dit uitbesteden aan professionals, maar bij een plat dak bij bijvoorbeeld het dak van je garage is deze klus prima zelf uit te voeren. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het aanleggen van nieuwe dakbedekking.

Veiligheid

Safety first. Bij het dakdekken werk je op hoogte en kan een val behoorlijke consequenties hebben, dit willen we dan ook graag vermijden! Zorg dus voor voldoende veiligheidsmaatregelen. Denk hierbij aan een goede zekering, maar ook aan valbeveiliging rondom de randen. Daarbij het is sowieso verstandig om zoveel en zo ver mogelijk weg te blijven van de rand van het dak. Misschien wel het aller belangrijkste, doe het vooral niet in je eentje.

Juiste materiaal

Natuurlijk heb je bij het aanleggen van een nieuwe dakbedekking het juiste materiaal nodig. Denk hierbij niet aan het juiste gereedschap zoals een scherp mes, maar ook aan het een compleet EPDM pakket, met de EPDM dakbedekking zelf, EPDM lijm en EPDM kit. EPDM is een materiaal dat bestaat uit meerdere soorten synthetisch rubber en heeft als grote voordelen dat het goed afdicht, goed isoleert en uitstekend zelf aan te leggen is. Wel is het verstandig dit niet alleen te doen, en altijd goed te kijken hoe het moet voordat je begint met het aanleggen.

Goede omstandigheden

Het bedekken van je dak is een belangrijke klus die je niet in een uurtje klaart en die goed moet gebeuren. Daarom moeten de omstandigheden ook juist zijn. Zo moet het weer gunstig zijn. Met regen kun je namelijk het dak niet goed afdekken en met harde wind komt de veiligheid in het geding. Neem ook voldoende tijd voor het aanleggen van EPDM dakbedekking. De klus kun je het beste in één keer afronden, dus af en toe een vrij uurtje in de avond meepakken is onverstandig. Om het jezelf makkelijk te maken kun je het beste een vrije zaterdag met mooi weer nemen om je dak opnieuw te bedekken.

Is mijn dak toe aan vervanging?

Ben je niet helemaal zeker of je dak toe is aan vervanging? Neem dan contact op met een specialist in de buurt. Zij zijn gespecialiseerd in dakbedekking en kunnen je al snel een beeld geven van hoe ver je dak al heen is. Hierbij geld wel altijd, voorkomen is beter dan genezen!

Share.

About Author

Leave A Reply