Waarom drones opeens zo populair zijn

0

Zie jij ze ook opeens overal vliegen? Hoor je een zacht of juist wat harder gebrom in de lucht, of zie je mensen met een apparaatje in hun handen ingespannen de lucht in staren? Of krijg je van vrienden en familie opeens foto’s of filmpjes doorgestuurd die zij overduidelijk vanuit de lucht hebben geschoten? Zie je op YouTube steeds vaker beelden van bovenaf opduiken, of zelfs op Instagram luchtfoto’s in je feed staan? Dan heb je je vast wel eens afgevraagd hoe dat toch zit, en hoe iedereen opeens dit soort beelden vanuit de lucht kan schieten. Het antwoord is simpel: de opmars van de drone is definitief ingezet en niet meer te stoppen!

Drones

Drones zijn onbemande voertuigen die kunnen vliegen. Sommige kunnen dat zonder dat er een persoon fysiek in de buurt hoeft te zijn, zij worden op verre afstand bestuurd. Deze zie je vaak terugkomen bijvoorbeeld in oorlogssituaties, en niet altijd op een prettige manier.

Als consument heb je natuurlijk niet de beschikking over dit soort modellen, de meeste drones die je in Nederland rond ziet vliegen, zoals de DJI Phantom 4, zijn van een heel ander kaliber, en worden bestuurd door iemand die binnen zichtafstand van de drone staat.

Woon je in een dichtbevolkt gebied, en zie je regelmatig een drone over je huis of tuin vliegen? Dan gaat er iets niet helemaal zoals het hoort: een particuliere bezitter mag zijn vliegende speeltje niet laten vliegen boven aaneengesloten bebouwd gebied, en mag ook niet zomaar opnames van jou maken. Lig je dus lekker in een woonwijk in je tuin te zonnen, en hangt er opeens een drone boven je hoofd? Dan is diegene strafbaar bezig, en mag je de politie bellen. Vermoed je dat het de buren zijn, dan is hen zelf even aanspreken natuurlijk de handigste oplossing, grote kans dat de bezitter zijn of haar nieuwe speeltje net uit de verpakking heeft gehaald en even een korte testvlucht aan het maken is.

Naar buiten!

Oplaten boven dicht bebouwd gebied mag dus niet, en daar zal je er dus ook niet veel zien vliegen als het goed is. Op veel plekken in de natuur, of boven open velden, is het wel toegestaan om met je drone aan de slag te gaan, en daar zal je ze in Nederland dan ook vooral tegenkomen. De ene dronebezitter vindt het vooral geweldig om ermee te vliegen, terwijl de ander vooral bezig is om bijzondere plaatjes te schieten. Er zijn al veel mensen die hun woonplaats, vanaf een onbebouwd gebied uiteraard, mooi in beeld hebben gebracht en op internet hebben gedeeld.

Share.

About Author

Leave A Reply