3 manieren om uw waardevolle spullen veilig op te slaan

0

Hoe bergt u waardevolle spullen op dit moment veilig op? Er zijn natuurlijk talloze manieren om waardevolle spullen veilig op te bergen. Mensen verstoppen hun spullen op de gekste plekken. Zoals  in oude potten in de koelkast, plantenbakken of zelfs prullenbakken. Maar wat is nou echt de meest veilige manier? Hieronder leest u de drie manieren om waardevolle spullen veilig op te slaan.

1.    Inbraakwerende kluizen

Eén van de drie manieren om uw waardevolle spullen veilig op te slaan is in een inbraakwerende kluis. De naam zegt het al, de kluis is inbraakwerend en dus beschermt tegen diefstal. Een kluis die alleen de eigenschap inbraakwerend heeft, hoeft niet duur te zijn. Een inbraakwerende kluis is enkelwandig en biedt geen bescherming tegen brand. Denk hierbij aan een geldkluis of een kluis die zowel privé als zakelijk in kleine kantoren gebruikt kan worden.

2.    Brand- en inbraakwerende kluizen

Wilt u ook belangrijke documenten naast waardevolle spullen veilig opbergen in de kluis? Dan is een brand- én inbraakwerende kluis geschikt voor u! Brandwerende kluizen bieden al een brandwerendheid vanaf 30 minuten en dit kan oplopen tot 120 minuten brandwerend. Het aantal minuten geeft aan hoe lang de kluis weerstand biedt tegen hogere temperaturen. Een brandveilige kluis is een kluis die zwaarder is door de brandvertragende materialen die in de kluis verwerkt zijn.

3.    Gecertificeerde kluizen

Naast inbraakwerende kluizen en brand- en inbraakwerende kluizen zijn er ook nog gecertificeerde kluizen. Deze kluizen gaan nog een stapje hoger in de prijsklasse en worden gebruikt om dure waardevolle spullen in op te bergen zoals merkhorloges, sieraden van (emotionele) waarde en veel contant geld. Als over een gecertificeerde kluis wordt gesproken dan zit daar een inbraakklasse aan verbonden zoals Securitylevel 1, Securitylevel 2 of Euroklasse 1 t/m 7. Hoe hoger de klasse, hoe hoger de indicatie waardeberging is. En ook hoe hoger de waarde van de spullen in de kluis, hoe hoger de certificering van de kluis moet zijn. Door de kluizenspecialist wordt aangeraden om daar met uw verzekering te overleggen welke kluis het best bij u past.

Hierboven worden de drie verschillende manieren beschreven hoe u het best waardevolle spullen veilig kunt opslaan. Ten eerste moet u zich afvragen wat u veilig wil opbergen en ten tweede welke (geld)waarde dit heeft. Bent u benieuwd naar het aanbod in kluizen en wilt u wellicht een kluis kopen? Kluizen.nl biedt verschillende kluizen aan. Deze kluizenspecialist heeft ook inbraakwerende kluizen in combinatie met een certificering, maar ook brand- en inbraakwerende kluizen met certificering. Voor ieder wat wils!

Share.

About Author

Leave A Reply