3 manieren om zelf backlinks te verzamelen

0

Als jij een website beheert, dan weet je dat het verzamelen van backlinks een belangrijk onderdeel is van zoekmachine optimalisatie (SEO). Met zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat jouw pagina’s tip top in orde zijn. Ze zijn aantrekkelijk voor de zoekmachines en aantrekkelijk voor je bezoekers. Dat levert hogere rankings en een hoger conversie ratio op. Linkbuilding en backlinks verzamelen is een SEO methode die veel tijd in beslag neemt maar die jouw positie in de zoekmachine resultaten ook sterk verbetert.

Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn links van andere websites naar jouw pagina’s. Net als dat jij externe links hebt toegevoegd in jouw content, doen andere website eigenaren dat ook. Mochten ze toevallig naar één van jouw pagina’s linken, dan heb je een backlink te pakken. Google ziet backlinks als referenties of stemmen. Hoe betrouwbaarder, autoritairder en relevanter de pagina waar deze van komt, hoe meer waarde er aan de backlink wordt gehecht. Er zijn verscheidene manieren waarop je deze links kunt verzamelen, maar de onderstaande drie zijn het meest bekend.

1.      Schrijf link-worthy content

Onder link-worthy content wordt inhoud bedoeld waarnaar andere websites graag willen linken. Het betreft de teksten op je website en in je blog. Als deze uniek zijn, als ze goed geschreven zijn, als ze duidelijk zijn en als ze correct zijn, dan zullen andere website eigenaren daar sneller naar linken dan wanneer dat niet zo is. Door link-worthy content te schrijven nodig je anderen dus eigenlijk uit om jouw pagina’s als externe link te gebruiken. Dat levert jou backlinks op. Dit is een wat passievere methode die vooral goed werkt als jouw pagina’s al zichtbaar zijn. Zijn ze dat niet, dan moet je actief op zoek.

2.      Gastenblogs schrijven

Jij hebt vast heel veel interessante dingen te vertellen over wat er in jouw vakgebied gebeurt. En je komt dagelijks situaties tegen die uniek zijn en waar nog weinig over is geschreven. Deze kennis en ervaring kun je delen door een gastenblog te schrijven. Je benadert dan een belangrijke blogger of andere speler in je vakgebied en vraagt hen om je een artikel voor hen mag schrijven over een bepaald onderwerp. Is dit onderwerp uniek en interessant, dan zullen zij daar ook wat aan hebben en dus ja zeggen. In het gastenblog zet je een link naar één van je eigen pagina’s en je backlink is binnen.

3.      Vragen om backlinks

Vragen om backlinks

Een laatste manier waarop je aan linkbuilding kunt werken is door simpelweg om een backlink te vragen. De beste manier om dit te doen is door een SEO tool te gebruiken. Deze tools laten je zien welke backlinks je concurrenten hebben, bijvoorbeeld en ook welke ze recentelijk hebben verloren. Je kunt die pagina dan benaderen en vragen of ze deze willen vervangen met een link naar jouw pagina. Via deze tools zie je ook of jouw bedrijfsnaam ergens genoemd wordt. Vraag netjes aan de website eigenaar om daar een link van te maken.

Ranking Masters | Kennisleider op het gebied van SEO.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply