4 redenen waarom je een aanbouw moet plaatsen

0

Ben jij op zoek naar meer leefruimte? Maar ben je nog erg tevreden met je huidige woning of zie je het niet zitten om te verhuizen? Door een aanbouw te plaatsen kun je gemakkelijk meer woonruimte creëren. Wij zetten 4 redenen op een rij waarom jij een aanbouw moet plaatsen.

1.      Je woning wordt meer waard

Op het moment dat jij een aanbouw plaatst, ontstaan er meer vierkante meters aan woonoppervlak. Het aantal vierkante meters aan leefruimte is een uitstekende graadmeter voor de prijs van jouw woning. Woon je bijvoorbeeld in een stad waar de vierkante meterprijs 5000 euro bedraagt, dan komt er al snel tienduizenden euro’s boven op de waarde van jouw woning. De aanbouw kan in grootte variëren, van een kleine erker, tot een aanbouw die de volledige breedte van de woonkamer beslaat. Waar je voor kiest hangt af van je wensen en je budget. Bedenk hierbij dat de kosten altijd lager zijn dan de toename van de waarde van je huis. Een uitbouw kan ook een ander doel hebben. Je kunt bijvoorbeeld de extra ruimte verhuren. Ook als je jouw woning wilt verhuren kan het de moeite waard zijn om deze uit te bouwen.

2.      Meer ruimte en meer licht in huis

Op de vraag: waarom een aanbouw kom je al snel uit bij meer ruimte in huis. Ook meer licht in de woning is een veelgenoemde reden. Er zijn verschillende mogelijkheden. Als je kiest voor een extra lichtkoepel in het dak of een uitbouw met schuifpui krijg je automatisch meer licht in huis. Dit is net als extra ruimte niet alleen fijn voor jouw woongemak, maar is ook een belangrijke waarde bepalende factor.   

3.      Niet hoeven verhuizen

Door een aanbouw te laten plaatsen hoef je niet uit je huidige woning weg als je ruimte tekortkomt. Je kunt daardoor langer in dezelfde woning blijven wonen. Hierdoor hoef je geen verhuiskosten te maken en kun je gewoon in je vertrouwde omgeving blijven wonen. Met de krapte op de huizenmarkt tegenwoordig, is het extra fijn als je niet hoeft te verhuizen.

4.      Financieren via de hypotheek

Het financieren van de aanbouw doe je op een wel heel aantrekkelijke wijze. Je kunt namelijk een tweede hypotheek aanvragen, waardoor je de aanbouw vanuit een deel van de overwaarde betaalt. Niet iedere woning heeft automatisch overwaarde, maar als jouw woning ten minste de waarde heeft van de hypotheek is het mogelijk om een tweede hypotheek aan te vragen om de waardestijging van het huis mee te financieren.

Een aanbouw laten plaatsen kan op verschillende manieren. Zo kun je een kleine of grote aanbouw laten plaatsen of bijvoorbeeld een lichtkoepel. Prettig aan een aanbouw laten plaatsen is dat je extra ruimte en licht creëert en dat de waarde van je woning stijgt. We wensen je vast veel succes!

Share.

About Author

Leave A Reply