4 tips om je gebit beter te verzorgen

0

Een mooi en schoon gebit is heel aantrekkelijk. Daar moet je dan wel zelf het werk in steken. Dat doe je bijvoorbeeld door een goede routine van tandverzorging aan te leren. Er zijn namelijk verschillende dingen die je kan doen. Als het gaat om sterke en gezonde tanden, dan is het namelijk zo dat je niet alleen maar weg komt met goed poetsen. Al vormt dat uiteraard wel de basis. Aan de hand van de 4 tips die je hier vindt, kan je zeker zijn dat je het beste eruit haalt.

1 Poets altijd elektrisch

Het lijkt misschien logisch, maar er zijn toch nog altijd mensen die niet overstag zijn gegaan. Als je goed wilt poetsen, dan is het echter wel heel belangrijk om daar een elektrische tandenborstel voor te gebruiken. Niet in de laatste plaats omdat het met een elektrisch model veel beter mogelijk is om meer poetsbewegingen te maken. Waardoor je het vuil beter los krijgt en je er dus ook zeker van kan zijn dat je tanden in betere gezondheid zullen blijven. Elektrisch poetsen vormt de basis hiervan.

2 Vuil tussen de tanden halen

Het is ook belangrijk om het wat grotere vuil, zoals etensresten tussen de tanden vandaan te halen na de maaltijd. Dit is niet alleen belangrijk omdat dit vuil zo de tanden niet aan kan tasten. Het is ook belangrijk omdat je zo het tandvlees beschermt. Zelfs voor de juiste stand van je tanden is het belangrijk dat er geen druk op wordt gezet. Goede tandenstokers gebruiken is daarom dus een slimme zet. Je kan dan zeker zijn dat al het grotere vuil, bijvoorbeeld kleine restjes vlees, gemakkelijk weg te nemen zijn.

3 Flossen is ook belangrijk

Naast het poetsen en het stoken of ragen, is het ook belangrijk om meer tot in detail de tanden schoon te krijgen. Dat doe je door ook goed tussen de tanden te flossen. Daarvoor kan je verschillende methodes kiezen. Misschien ben je iemand die goed werkt met flosdraad dat je handmatig tussen de tanden laat gaan. Er zijn echter steeds meer mensen die overstappen op elektrisch flossen. Dat doe je dan direct na het elektrisch poetsen van de tanden om alles goed bij te houden.

4 Een tongschraper leren gebruiken

Een hulpmiddel voor de gezondheid van de mond is een tongschraper. Die wordt lang niet door iedereen gebruikt. Het is vooral een hulpmiddel dat wordt gebruikt door mensen die te maken hebben met een slechte adem. Het is echter voor heel veel mensen interessant om de mond schoon te schrapen. Op de tong verzamelen zich ook bacteriën. Die kunnen allerlei vormen van schade aanrichten. Wil je dus echt gezond zijn? Dan is ook het reinigen van de tong een belangrijke zaak te noemen.

Share.

About Author

Leave A Reply