4 tips voor het kiezen van een steekwagen

0

Bij het kiezen van een geschikte steekwagen zal je echt voor een groot aantal keuzes staan. Steekwagens die speciaal bedoeld zijn voor het vervoeren van tonnen tot aan het verplaatsen van zware stenen, je kunt het zo gek nog niet verzinnen of er is wel een hulpmiddel voor. Nu brengt dit met zich mee dat je enig onderzoek zal moeten verrichten voordat je een geschikt model kunt aanschaffen. In dit artikel laten wij precies zien waar je op moet letten!

  1. Een keuze maken tussen opvouwbaar en vast

Met rijden bedoelen we niet of het wagentje kan rijden, maar of je het moet vervoeren in een auto. Deze stap is van belang om te bekijken of je baat zou hebben bij een opvouwbare steekwagen of dat het toch handiger is om een vast model te kopen. Over het algemeen is de opbouwbare wagen iets minder geschikt voor zeer zware objecten, je zit nu eenmaal met een iets fragielere constructie. Dit maakt het een ideale oplossing voor mensen die onderweg zijn en die nogal eens iets moeten tillen. Denk bijvoorbeeld aan loodgieters, schilders of andere vakmensen. Bedrijven die niet weg hoeven met de auto zullen eerder voor een vaste steekwagen kunnen kiezen, zij hoeven toch niet weg met het ding.

  1. Bekijk het soort transport dat je hebt

Nadat je de keuze hebt gemaakt tussen een opvouwbare en een normale uitvoering zal je moeten bekijken wat voor soort transport jij vaak zal gebruiken. Dat kan verschillen tussen thuis of binnen de onderneming. Het is met een normale steekwagen mogelijk om vrijwel elk soort transport te vervoeren. Echter is het ook mogelijk om te kiezen voor een uitvoering die een specifiek soort transport kan vervoeren. Dit we bijvoorbeeld voor de wagens voor het vervoeren van autobanden of van een lading stoelen. Een goede vuistregel is de volgende: heb je specifieke vracht dan kan je beter voor een speciale uitvoering kiezen, heb je daarentegen diverse soorten producten die je moet vervoeren dan kan je beter kiezen voor de normale steekwagen.

  1. Staal of toch aluminium

Wanneer je het hebt over het materiaal waarvan de wagen is gemaakt zal je voornamelijk een onderscheid kunnen vinden tussen de stalen wagens en de wagens van aluminium. Een groot voordeel van een stalen model is dat deze een stuk steviger zijn dan de andere soorten. Een steekwagen kopen zoals deze is dus voornamelijk van belang voor zware transport. Hier kan men denken aan zware tonnen of aan stenen. Voor de kleinere klussen zal je eerder een steekwagen kopen gemaakt van aluminium. Deze zijn uiteraard ook voldoende stevig, echter zijn zij een stuk lichter. Erg handig voor alledaagse verplaatsklusjes.

  1. De trap op

Deze tip is voornamelijk aan de orde voor de mensen die nogal eens iets moeten verplaatsen naar een bovenverdieping. Middels een trapsteekwagen kan je eenvoudig grote hoeveelheden transport veilig en snel de trap op krijgen. Mocht jij ook tot deze groep mensen of ondernemingen behoren dan zal een trapsteekwagen aanzienlijk veel voordeel kunnen bieden, deze wagens hebben namelijk drie wieltjes in plaats van een. Hierdoor kan je zonder al te veel problemen zelfstandig de trap op komen, je hoeft hierdoor niet meer met twéé man te zijn.

 

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply