5 handige tips voor het gebruik van een inbussleutel

0

Een inbussleutel is onmisbaar als het aankomt op gereedschap voor in huis of voor in de schuur. Vrijwel iedereen zal er dan ook op een gegeven moment een in handen krijgen. Nu is het gebruik ervan niet voor iedereen even eenvoudig. Dit komt voornamelijk door het feit dat lang niet iedereen de tips en tricks kent. In dit artikel laten we jou 5 handige tips zien voor het gebruik van een inbussleutel, zo weet je de volgende keer tenminste wel wat je aan het doen bent.

  1. Zorg dat je voldoende maten hebt

Als het aankomt op een inbussleutel kopen dan is er een ding belangrijk: dat is dat je de goede maat hebt. Dit klinkt een beetje een open deur maar het is wel een onmisbare tip. Wanneer je namelijk aan de slag gaat met het draaien van een verkeerde maat sleutel, dan loop je het risico om de schroef kapot te maken. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten, je kunt dan weer helemaal opnieuw beginnen. Zorg er dan ook voor dat je de juiste maten in huis hebt om een bepaalde klus te klaren. Wij raden aan om altijd een inbussleutelset te halen met verschillende maten, zo heb je voor elke situatie een sleutel die geheel past op de schroef of moer.

  1. Gebruik de lange kant

Een fout die we regelmatig zien als je hebt over het gebruik van dit gereedschap is dat zij de korte kant gebruiken. Dit is natuurlijk verre van handig, je moet dan namelijk veel te veel druk zetten om de bout of schroef aan te draaien. Door juist de lange kant te gebruiken zal je in staat zijn om de klus te klaren met veel minder moeite. Denk maar aan een hefboom, hoe langer de balk hoe lager de inspanning die nodig is.

  1. Combinatie van inbussleutel en steeksleutel

Wanneer je iets moet gaan aandraaien kan het lastig zijn om de bout of moer op de juiste plaats te houden. Wil je gaan draaien dan zal je natuurlijk net zien dat alles begint mee te draaien, hierdoor kan je niet voldoende kracht zetten om hem in het oppervlakte te krijgen. Dit is dan ook de reden dat het verstandig is om een steeksleutel te gebruiken naast de inbussleutel. Met de steeksleutel houdt je de bout of moer vast, met de inbussleutel draai je hem strak. Je zal merken dat dit het al een stuk makkelijker maakt

  1. Bewaar gereedschap dat je krijgt

Iedereen die ooit in zijn of haar leven iets bij de IKEA heeft gekocht zal vast wel bekend zijn met de inbussleutels die je hier krijgt. Bij aanschaf van een bepaald meubelstuk dat je nog zelf in elkaar moet zetten krijg je vaak de juiste maat gereedschap. Het kan handig zijn om dit allemaal te bewaren en om ze in een zakje te doen met de naam van het meubelstuk. Op die manier weet je zeker welke inbussleutel je moet gebruiken als je iets aan zal moeten draaien, hiermee voorkom je dat je net de verkeerde gebruikt voor die klus.

  1. Check of je Nederlandse of Engelse maten nodig hebt

Voor de mensen die ze online kopen, maar ook in mindere mate in de winkel, is het als laatste nog belangrijk om goed te kijken of je een Engelse of Nederlandse inbussleutelset nodig hebt. De maten lijken enigszins op elkaar maar vooral tussen de kleinere maten zitten enkele grote verschillen. Door dit even kort te controleren zal je zeker weten dat jij het juiste gereedschap in handen hebt voor het aandraaien van een schroef, bout of moer.

 

 

 

 

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply