Alternatieve middelen in bedrijfsschoonmaak

0

Nog te veel bedrijven maken gebruiken van chloor als schoonmaakmiddel en andere alkalische middelen die nadelig kunnen zijn. Niet alleen directe schade aan materialen maar ook de persoonlijke gezondheid voor degene die ermee werken blijven bestaan als er niet gezocht wordt naar alternatieven. Het grootste obstakel blijft geld.

Chloor

Het blijft misschien wel een van de meest effectieve middelen die er bestaan maar de nadelen wegen te veel op als er alternatieven zijn die vriendelijker in gebruik zijn en net zo goed hetzelfde resultaat bereiken.

Veel schoonmaakbedrijven maken dan nog steeds gebruik hiervan omdat van hogeraf het enige wat telt is geld. Goedkope inkoopafspraken terwijl je voor een cent meer een vriendelijker product hebt maakt dit uiteindelijk een geld situatie waarvoor menig bedrijfseigenaar niet wil zwichten. En dat terwijl de nadelen toch aanwezig zijn.

Chloor bij verkeerd gebruik of als ongelukje laat enorme vlekken achter op textiel. Een stofje poeder wat op het tapijt terecht komt en nat wordt is desastreus. Hotelkamer reiniging bijvoorbeeld heeft hier veel last van omdat men eerst over het tapijt van de kamer moet voordat men bij de badkamer komt voor het reinigen van het toilet en ander sanitair.

Alternatieven

Voor dit soort situaties zijn er vriendelijke oplossingen die minder nadelig zijn en in sommige gevallen ook nog eens goedkoper bij grootverbruik. Bij schoonmaakbedrijven leiden komt het vooral neer op effectiviteit bij het operationele personeel. Zij zijn dan ook vaak degene die alternatieven aan kunnen bieden uit ervaring.

IJzerafzetting

Voor ijzer afzet in riolering en sanitair zoals het toilet is het gebruik van puimsteen een redelijk nieuw product op de consumentenmarkt. Het bestaat al wat langer op de zakelijke markt voor schoonmaakbedrijven. Puimsteen werkt als een schuurmiddel waarmee de afzet van bijvoorbeeld ijzer goed weg te werken is.

Ontkalken

Een van de meest voorkomende schoonmaak taken is het ontkalken van vooral sanitair, maar ook glaswerk zoals de badkamerspiegel en douchecabine.

Alhoewel chloor een snelle keuze is blijkt een simpel middel als schoonmaakazijn net zo goed te werken en is minder schadelijk voor de omgeving. Dit wordt dan ook veel in huishoudens gebruikt als universeel schoonmaakmiddel omdat deze voor meerdere typen schoonmaak te gebruiken is:

  • ramen wassen (maakt streeploos schoon)
  • wasverzachter (geurloos)
  • ontkalker sanitair (weekt kalk)
  • luchtverfrisser (onttrekt vuiltjes uit de lucht)
Share.

About Author

Leave A Reply