Wat is Beer Pong?

0

Beer bong is een populaire, afkomstig uit de Verenigde Staten drankenspel. Het is spannend, grappig en vaak wordt u dronken met het spelletje.

Nu denkt u waarschijnlijk hoe speelt u het spel? Het gaat als volgt: Om de beurt gaat één persoon een balletje over de tafel gooien. Het is de bedoeling dat het balletje in de cup van de tegenpartij valt. Vaak zijn deze bekers gevuld met bier, vandaar de naam beer pong, want beer betekent in het Nederlands bier.  Nu denkt u vast wat makkelijk, maar er zijn natuurlijk ook regels. Per land zijn er nog andere regels, maar dit zijn de standaardregels: Er zijn twee teams, ieder team heeft 10 cups gevuld met bier in een Pyramide vorm tegenover elkaar staan, u gooit vanaf dezelfde afstand het balletje in de beker, de verliezer moet het bier op drinken en het team dat alle bekers op heeft, moet alle andere bier ook opdrinken. Eigenlijk is het niet een hel erg straf, maar het is dan ook een heel leuk spelletje. Vaak moeten mensen er ook om lachen en er is meestal heel veel interactie met elkaar, tijdens het spelen van het spelletje.

De geschiedenis van Beer Pong

Het allereerste beer pong spelletje werd gespeeld in de Verenigde Staten, New Hampshire. Het begon in 1950 op een school campus. Het heette vroeger ook wel Beirut, dit was de naam voor het spel als er ook paletten werden gebruikt.  Wat deden ze dan met het palet, ze sloegen het balletje met een pallet in de bekers.  Heden zegt bijna niemand meer Beirut en houden ze het allemaal bij Beer pong.  Het spel is zeer populair geworden bij de jongeren, vaak op feestjes en vaak worden er de rode beer pong bekers voor gebruikt. Er zijn zelfs wereldkampioenschappen voor het spelletje.

DUTCH SERIES OF BEER PONG

De Dutch series of beer pong (DSBP) is een jaarlijkse beer pong kampioenschap. Dit wordt in Nederland gehouden, Het team dat deze wedstrijd heeft gewonnen vertegenwoordigd heel Nederland tijdens het The World Series of Beer Pong (BPONG). Deze wordt gehouden in de Verenigde Staten, Las Vegas. Wil je ook beer pong spelen? Bekijk de artikelen op deze website.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply