Dakafwerking speelt een grote rol

0

Een nieuwbouw dak of dakrenovatie is een groot project waarbij u over veel aspecten keuzes moet maken. Hierdoor lijken de laatste onderdelen minder belangrijk, toch zijn dit vaak één van de belangrijkste aspecten. Denk bijvoorbeeld aan uw dakafwerking. Dit lijkt misschien onbelangrijk maar toch speelt het een grote rol, dit is namelijk het onderdeel dat uw woning of pand afmaakt. Gaat u voor zetwerk op maat? Dan heeft u vele keuzemogelijkheden als het gaat om formaat, materiaal, afwerking, dikte en kleur. Tevens is zetwerk een stuk sneller en netter dan lassen.

Wat houdt zetwerk op maat in?

Zetwerk is een klein onderdeel van het hele project maar dit is wel het onderdeel dat het eindbeeld van uw woning of pand bepaalt. Het is de finishing touch van uw nieuwe dak of dakrenovatie. Zetten is een plaatbewerkingstechniek waarmee een plaatmateriaal in een andere vorm gebogen word. De platen worden hierdoor exact naar de maten van uw dak gemaakt. Qua materiaal kunt u kiezen voor bijvoorbeeld aluminium, lood, zink of zetwerk plastisol. Welk materiaal gebruikt wordt hangt af van de doeleinden van de platen. Niet elk materiaal is voor elk pand geschikt.

Toepassing van zink zetwerk.

Zink zetwerk wordt vaak toegepast voor dak- en gevelbekleding. U kunt bijvoorbeeld een afdekkap, dakrand, dakgoot, daktrim of waterslag van zink laten plaatsen. Zink is een veelvuldig gebruikt materiaal in de dakindustrie omdat het ideale eigenschappen heeft. Ook geeft het uw pand of woning een karakteristieke uitstraling. Zink staat bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur. Daarnaast is het zeer onderhoudsvriendelijk. Het is een eenvoudig te bewerken materiaal waardoor vrijwel elke vorm te realiseren is. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld ronde bogen te realiseren.

Verschil tussen zink op maat en aluminium op maat.

Zink en aluminium zijn twee veel toegepaste materialen voor zetwerk op maat. Ze hebben beide ideale eigenschappen. Beide materialen zijn bijvoorbeeld lichtgewicht materialen, hebben een lange levensduur en zijn recyclebaar. Echter zit er een groot verschil tussen deze twee materialen. Wanneer u zink combineert met andere materialen verhoogt het risico op corrosie. Als u kiest voor aluminium hoeft u zich hierover geen zorgen te maken gezien aluminium corrosiebestendig is. Corrosie kan zorgen voor veiligheidsrisico’s en hoge kosten, denk bijvoorbeeld aan het falen van een dragende constructie.

Laat u adviseren door een expert.

Bent u nog opzoek naar een geschikt materiaal voor uw dakafwerking maar komt u er niet uit? Ga dan langs bij een dakgroothandel bij u in de buurt. Zij kunnen u voorzien van een passend advies voor uw dakafwerking. En zij kunnen de voor- en nadelen van verschillende materialen met u bespreken.

Share.

About Author

Leave A Reply