De combinatie van webhosting en een website!

1

Steeds meer particulieren en ondernemers willen een website maken of een website laten maken, echter denkt men bij het ontwikkelen van een website vaak alleen aan het webdesign en het onderliggende contentmanagementsysteem. Veel mensen vergeten dat er nog veel meer komt kijken bij het ontwikkelen van de website, namelijk de keuze voor de geschikte webhosting. Webhosting bestaat in verschillende vormen en het ligt aan de soort website en aantal bezoekers welke soort webhosting geschikt is voor jouw website. Het is daarom verstandig om je eerst te verdiepen in de verschillende soorten webhosting en de daarbij behorende eigenschappen.

Welke soorten webhosting zijn geschikt voor jouw website?

Er zijn een aantal soorten webhosting die jij kunt afnemen bij een webhoster, zo is er Shared webhosting, Dedicated webhosting, Co-located webhosting en een managed of unmanaged VPS. Het verschil tussen de verschillende soorten webhosting zit hem in de prijs en in het technische aspect. Veel startende ondernemers en grotere bedrijven die geen technische kennis hebben kiezen vaak voor shared webhosting, dit is niet alleen de goedkoopste vorm van webhosting, maar tevens de makkelijkste vorm van webhosting. Je kunt snel een website online zetten en je beschikt vaak al over genoeg resources om meer dan 1000 bezoekers per dag te ontvangen. (Let op: verschilt per webhoster) Shared webhosting houdt tevens in dat je met jouw website en honderden andere websites een enkele server gebruikt en dus ook een enkel ip-adres.

De tweede vorm van webhosting is het afnemen van een Dedicated server. Dit betekent dat je een volledige webserver tot je beschikking krijgt voor jouw website, hierdoor ontvang je ook extreem veel resources, zo kun je volledig gebruik maken van al het geheugen, alle cores en je beschikt over extreem veel opslag. Echter raad je het al dat deze vorm van webhosting een stuk duurder is dan shared webhosting. De prijs per maand is vaak al 10x zo duur.

Co-located webhosting wordt voornamelijk ook verzorgd door webhosters zelf. Je ziet vaak dat webhosters kiezen voor een professioneel datacenter dan dat ze zelf de servers op een locatie gevestigd hebben, vanwege de beveiliging, koeling en redundante stroomvoorziening. Co-located betekent dus dat je een rek in een datacenter huurt en hier jouw servers in plaatst.

Managed/Unmanaged VPS is een virtuele private server die wel of niet beheert wordt door de beheerders van de webhoster. Je kunt zelf bepalen welke software je installeert op je virtuele server.

 

Share.

About Author

1 reactie

  1. Ja. Het is mogelijk uw pakket over te dragen naar een andere klant of een ander klantaccount. Dit is echter alleen mogelijk bij een domeinoverdracht. Bij het overdragen wordt de dienst geheel opnieuw aangemaakt met behoud van de huidige contractvoorwaarden, maar gaan alle bestaande data verloren. Om de data te behouden, dient er een back-up te worden gemaakt.

Leave A Reply