Tips voor de ideale zonwering

0

Hoe zeer we ook van de zon houden, als we steeds tegen de zon in moeten kijken of wanneer hij zo op het huis staat dat het te warm wordt, is het aan de tijd om over een zonwering na te denken.

Zonwering

De vraag is vervolgens welke zonwering? Markiezen, een scherm of een screen? Screens lijken op rolluiken die licht doorlaten. Maar misschien valt de keuze op zonwering in huis? Dat kunnen speciale vitrages zijn, die licht doorlatend zijn en tegelijkertijd het felle zonlicht weren. Of, speciaal voor glazen daken van serres, de plafondvitrage. Er is genoeg keuze. De vraag is wat past bij jullie huis?

Kiezen

Een paar handige tips om de ideale zonwering te vinden, zijn:

1. Wandel eens samen door de buurt en kijk welke zonweringen er te zien zijn. Of fiets eens door de stad en kijk vooral naar zonwering bij huizen die op dat van jullie lijken. Maak aantekenen of foto’s en bespreek ze thuis.
2. Zonwering laten aanbrengen, is een flinke investering. Neem dus even de tijd om informatie in te winnen en twee offertes op te vragen.
3. Bepaal wat jullie aan budget hebben.
4. Kijk wat het huis mooier maakt. Dat hoort erbij. Koop je een zonwering, waarvan je na een tijdje denkt dat die het huis er niet leuker op maakt, zal hij mogelijk minder gebruikt worden. Zonde van het geld.
5. Bepaal waar zonwering moet komen. Overal, aan de voorkant of aan de achterkant? Kan het ook in stappen? Dit jaar de achterkant, volgend jaar aan de voorzijde.
6. Let goed op het materiaal. Is het afwasbaar? Hoe zit het moet het onderhoud? Welke garantie krijgen we? Wel of niet met elektrische aandrijving?

Insecten

Misschien is er nog een vraag die een rol speelt. Moet de nieuwe zonwering ook de insecten buiten houden? Of kan de zonwering gecombineerd worden met horren? Ritzscreens zijn een combinatie van zonwering en hor. Zij sluiten het huis af voor insecten, terwijl ze tevens de zon buiten houden. Een ander voordeel is dat het doek vuilafstotend en makkelijk schoon te maken is.

Zelf doen?

Laten we de zonwering aanbrengen of doen we dat zelf? Dat kan een belangrijke vraag zijn als het budget niet zo groot is. Neem niet te snel een beslissing. Kijk eerst wat het aanbrengen kost, hoe het zit met de garantie als je ze zelf ophangt en of er andere opties zijn. Soms kan zelf ophangen voor onverwachte kosten zorgen. Het is dus beter dat te voorkomen.

Beslismoment

Als je alle vragen naar jullie gevoel goed kunt beantwoorden, is het aan de tijd te besluiten welke zonwering het wordt. Er zijn nu nog drie vragen over.
1. Welke zonwering willen we?
2. Moet alles in een keer of kan het in twee achtereenvolgende jaren?
3. Laten we de zonwering door de specialist aanbrengen?

Hierna is het nog een kwestie van bestellen en vooral genieten van zowel de zon als de zonwering. Bekijk bijvoorbeeld eens een zonwering van zonwering-amsterdam.net.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply