De manier om kans te maken op een bezichtiging in 2022

0

Ben je op zoek naar een huurwoning? Je bent niet enige! Als je al een tijdje op zoek bent, weet je dat zelfs het inplannen van een bezichtiging soms lastig kan zijn. Gelukkig zijn er een aantal manieren om te zorgen dat jij wordt uitgenodigd. Hoe maak je meer kans op een bezichtiging in 2022? Met deze tips kom je een heel eind!

Tip 1: Meld je als woningzoekende aan bij een makelaar

Beperk jij je bij het zoeken naar een geschikte woning tot Funda? Dan mis je kansen! Voor een woning op Funda wordt geplaatst, is deze vaak al zichtbaar op de website van de makelaar die hem aanbiedt. Sommige woningen komen zelfs helemaal niet op Funda terecht. Beperk je dus niet tot die ene website, maar zoek vanuit de bron. Bij sommige makelaars is het mogelijk om je in te schrijven als woningzoekende. Door alvast informatie te verstrekken over jouw woonwensen en je financiële situatie met de makelaar te delen, kun je voorrang krijgen op andere (voor de makelaar onbekende) woningzoekenden. Zelfs een bezichtiging inplannen voor een huurhuis in Utrecht of Breda is op die manier mogelijk!

Tip 2: Gebruik social media

Wist je dat, naast particulieren, ook veel makelaars gebruik maken van social media om hun woningaanbod onder de aandacht te brengen? Veelgebruikte platforms hiervoor zijn Facebook en Instagram. Hier worden vaak zelfs foto’s van de woning gedeeld voordat deze wordt aangeboden op de eigen website. Door makelaars op social media te volgen, kun jij alvast zien of de woning iets voor je is, en ben je er als aller-aller-allereerste bij!

Tip 3: Deel jouw zoektocht met je netwerk

Door anderen te vertellen dat je op zoek bent naar een huurwoning, worden zij op scherp gesteld. Als binnen je eigen netwerk een woning vrijkomt, is de kans groot dat ze aan jou denken. Verhuurders hebben veel baat bij een betrouwbare huurder. Als jij wordt aangedragen door de huidige (nette) huurder, heb je een groot voordeel ten opzichte van andere geïnteresseerden!

Tip 4: Wees er snel bij

Een dooddoener, maar daarom niet minder waar: zorg dat je er bovenop zit! Verzamel websites waarop potentiële huurwoningen worden aangeboden en check deze niet één keer per dag, maar meerdere keren. Makelaars stellen van tevoren een aantal bezichtigingsdagen vast, en vol=vol. Voor het inplannen van bezichtigingen geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Kortom: zorg dat je er snel bij bent en bel direct als je een interessante advertentie ziet.

Weet jij nog goede tips om de kans op een bezichtiging te vergroten? Deel ze dan met ons!

Share.

About Author

Leave A Reply