Tips voor educatieve applicaties voor kinderen

0

Tablets werden eerst vooral omarmd door gadgetliefhebbers en zakenlui maar nu is er bijna in elk huishouden wel één of meerdere te vinden. Niet alleen ouders of jongeren gebruiken het apparaat, ook kleuters en baby’s weten hun weg te vinden. Het is een groeiende markt en ontwikkelaars zien kans om applicaties voor de jongsten te creëren.

Ze bieden vaak mogelijkheden waarmee kinderen spelenderwijs kennis maken met taal, getallen of andere zaken die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Hierdoor is een applicatie niet alleen educatief maar ook leuk om mee te werken. In dit artikel bespreken we een aantal voorbeelden die je direct kunt downloaden voor de kinderen.

Applicatie voor kleuters – Kenny HD

Kinderen kunnen binnen deze game meerdere spellen doen die aanspraak maken op het herkennen van een logische volgorde, ruimtelijke oriëntatie en schrijfbewegingen. Het is de bedoeling dat Kenny, een vogeltje, geholpen wordt. Het beestje is net uit zijn ei gekropen en kan dus niet vliegen. Kleuters moeten ervoor zorgen dat Kenny bij de koekoeksklok komt.

Hiervoor kunnen ze wolkjes verzamelen en de vogel zal zo steeds een stapje dichterbij de klok komen. Om de wolkjes te bemachtigen moeten de spelletjes gespeeld worden. Kinderen kunnen bijvoorbeeld stenen op juiste volgorde leggen of oefenen met fruit sorteren.

Applicaties van Juf Jannie

Als ouder heb je de naam ‘Juf Jannie’ misschien wel vaker voorbij zien komen. De digitale juffrouw beschikt over een leerzame website en heeft meerdere applicaties in de Play Store staan. Een paar richten zich op taal, terwijl anderen bedoeld zijn om rekenen aan te leren. Helaas is er nog geen typecursus dyslexie waardoor achterblijvende kinderen beter leren typen.

De nieuwste applicatie van Juf Jannie gaat over verschillende seizoenen en biedt veel educatie. Zo zijn er meer dan 600 zinnen en woorden beschikbaar om van te leren. Kinderen leren ook het beantwoorden van vragen. Om ze te belonen ontvangen ze een mooie ballon na 20 vragen.

Share.

About Author

Leave A Reply