Een leuk buurtfeestje bouwen? Dat doe je zo!

0

Een goede relatie met je buren is belangrijk voor je woongenot. Een leuk buurtfeestje op z’n tijd kan daaraan bijdragen. Maar hoe organiseer je zoiets? In dit artikel geven we een aantal tips om tot een geslaagd buurtfeest te komen

Buurtfeestscommissie samenstellen

Een van de eerste stappen die je volgens ons moet zetten is het vormen van een buurtfeestcommissie. Want zeg nou zelf: het organiseren van een buurtfeestje is leuker samen dan alleen. Daarnaast komt er altijd meer bij kijken dan je denkt, een beetje hulp is dus geen overbodige luxe. Ga op zoek naar buren waar je bijvoorbeeld (al) een klik mee hebt om het feest samen mee te organiseren. Gooi het idee van een buurtfeestje in de ‘buurt WhatsApp- of Facebookgroep’, als jullie dit hebben, of maak een groep aan. Of doe het op de ouderwetse manier met een briefje in de brievenbus of bel aan bij je buren. Samen zijn jullie vanaf nu de buurtfeestjescommissie. 

Plan de campagne (lees: buurtfeestje)

Een goede volgende stap is het opstellen van een plan. Dat betekent dat jullie samen een knoop doorhakken over de plannen. Je kunt hierbij denken aan de plaats en de datum van het feestje. Prik ruim van tevoren een datum, zodat de gasten rekening kunnen houden met het feest. Bepaal of het buurtfeestje bij iemand in de tuin is, in het speeltuintje, in de straat of in de hele wijk. Verder is het goed om na te denken over activiteiten (misschien een springkussen voor de kinderen?) en wat jullie willen serveren op het buurtfeest.

Check, check, check!

Wanneer jullie plan is uitgewerkt, is het tijd voor de volgende stap. Denk hierbij ook aan praktische zaken, zoals uitzoeken of jullie een vergunning nodig hebben. Je kunt hierover informatie opvragen bij de lokale gemeente. Daarnaast is het handig om een checklist te maken met wat jullie nodig hebben voor het feest. Je kunt hierbij denken aan statafels, stoelen, een opblaasbare partytent of een geluidsinstallatie. Ook het budget voor het feestje is van belang. Op basis van de checklist kun je bijvoorbeeld een indicatie maken van de kosten per persoon.

Tip: een opblaasbaar café huren

Weleens van een opblaasbaar café gehoord? Dit idee is ontstaan vanuit de opblaasbare partytent. Je kunt een opblaasbaar café in verschillende maten huren, waardoor er altijd wel een tussen zit die geschikt is voor jullie buurtfeestje. Wat denk je van een heuse ‘biergarten’? Met 75 personen kun je al een opblaasbaar café huren (vanaf) €500 per dag.

Na het regelen van de praktische zaken nodigen jullie de buurt uit. Op de een na laatste dag doen jullie inkopen en dan kan het buurtfeestje worden opgebouwd. We hopen dat jullie met onze tips tot een fantastisch buurtfeest komen! En, vergeet niet te genieten!

Share.

About Author

Leave A Reply