Tips voor gezond haar

0

Elke man of vrouw wil wel een volle, gezond ogende en glanzende haardos. Er zijn tegenwoordig allerlei dure behandelingen om dit te krijgen, maar als je je aan een paar simpele regels houdt en wat huis-tuin-en-keukenmiddeltjes gebruikt, kom je ook al een heel eind!

Gezond haar mannen

Bron: www.knipcrew.nlgezond haar vrouwen
Bron: www.divalifestyl.nl

Ga regelmatig naar de kapper

Wil je een gezond en verzorgd uitziend kapsel, ga dan regelmatig naar de kapper. Te lang wachten met een knipbeurt zorgt voor dof en poreus haar en gespleten punten. Het haar gaat er piekerig, dun en beschadigd uitzien, maar dit is te voorkomen door eens in de 2 maanden ongeveer 2 centimeter af te (laten) knippen.

Kies de juiste shampoo

Je haar zal er het mooist uitzien als je shampoo gebruikt die speciaal voor jouw haar geschikt is. Heb je vette haren of last van roos kies dan een shampoo die dit vermindert, als je ‘normaal’ haar hebt kun je het best een milde shampoo gebruiken. Dat je er echt moet letten alle shampoo goed uit te spoelen weet nu iedereen wel, maar wist je ook al dat het veel beter is als je de shampoo voor het aanbrengen met een half glas water of een beetje citroensap verdunt? De shampoo zal zo niet te agressief op je haar inwerken en het zwaar en slap maken. Let er in ieder geval ook op dat je niet teveel shampoo gebruikt, naast dat het verspilling is werkt het dus ook te agressief.

haren wassen
Bron: www.niveamen.nl

Haarverzorging

Om je haardos mooi vol en glanzend te houden, is het aan te raden een goede conditioner te gebruiken. Een conditioner zorgt ervoor dat de schublaag van de haarschacht afvlakt, waardoor je haar minder snel zal klitten. Er zijn conditioners die je als cremespoeling na het wassen gebruikt, maar ook leave-in conditioners die je na het afdrogen aanbrengt. Ook kun je eens in de 2 weken een haarmasker aanbrengen, wat het haar intensief verzorgt en voedt. Wil je een haarmasker van natuurlijke producten zelf maken, meng dan 100 milliliter verwarmde olijfolie en een handje rozemarijntakjes en laat dit een uurtje onder een handdoek of badmuts op droog haar intrekken.

haarverzorging
Bron: www.amigoamigo.nl

Haarstyling

Met haarstylingsproducten breng je niet alleen je kapsel in model, ze verzorgen en beschermen je haar ook. Het is echter wel belangrijk dat je het product dat je gebruikt, altijd over de hele haarlengte aanbrengt. Het resultaat van een goed verzorgd kapsel dat strak in model zit zal het langst meegaan als je het haarstylingsproduct gelijkmatig en overal in dezelfde dosis verspreid. Vermijd bij het stylen van je haar zoveel mogelijk de apparaten die je haar verhitten, zoals föhns, krultangen en stijltangen. Hitte droogt het haar uit waardoor het weer dof wordt en gaat pluizen, wat voor fijne producten je daarvoor ook allemaal gebruikt hebt!

haarstyling
Bron: www.2014.bobfrisuren.org

Share.

About Author

Als tekstschrijver houd ik me onder andere bezig met het schrijven van blogs. Vind het leuk anderen informatie te verschaffen als ze zich aan het oriënteren zijn op iets, maar ook om mensen kennis te laten maken met compleet nieuwe dingen. Zelfs ik word bij het schrijven van blogs soms verrast door de schijnbaar triviale, maar soms ook weer juist heel bijzondere onderwerpen en word daarbij op nieuwe ideeën gebracht!

Leave A Reply