Gezond leven schaffen we vaak al op woensdag af

0

Tijdens het weekend laten we ons over het algemeen iets meer gaan: een film-marathon organiseren, lekker lang uitslapen, (meer) alcohol nuttigen, gezellig met kennissen een borrel en een snack pakken en wat ongezonder avond eten. Klinkt bekend of niet? Leuke bezigheden, maar wel de redenen waarom veel van ons op maandag beslissen om aankomende week gezonder te gaan leven. Echter houden we deze intenties over het algemeen niet lang vol. Op woensdag worden we al weer wat minder streng voor onszelf.

Fitnessbandje
Ga jij vaak op maandag avond sporten, hardlopen of naar de sportschool? Volgens gegevens van UP, een fitnessbandje dat lichamelijke activiteit bijhoudt, ben jij niet de enigen. Op maandag kiezen namelijk veel mensen ervoor om de extra calorieën van afgelopen weekend er af te sporten. Ook begint men over het algemeen aan het begin van de week met gezond te eten. Een frisse start van de week! Het blijkt wel dat keer op keer het moeilijk is om deze goede voornemens vol te houden. Op dinsdag lukt het vaak nog. We eten dan ook nog gezond en een beetje extra bewegingen gaat er bij de meeste mensen ook nog wel in. Maar vanaf woensdag en donderdag gaat het plots heel wat moeilijker. Op het gebied van eten valt het nog wel mee maar vooral aan lichaamsbeweging komen we een stuk minder toe. Op vrijdag en tijdens het weekend ondernemen we vrijwel niks: we brengen geen bezoek meer aan de sportschool en gaan niet spontaan een stukje hardlopen. Maar ook de goede voornemens qua eten die je met jezelf hebt gemaakt op maandag zijn vervagen door vet eten en alcohol. Na het weekeind begint deze cyclus weer opnieuw.

Hulp
Deze trend wordt gemeten bij meer dan 100.000 gebruikers en is volgens veel van ons erg herkenbaar. Het is daarom misschien verstandig om hulp in te schakelen om de goede voornemens de hele week vol te houden. Dit kan onder andere bij Medifit die genoeg trainingsfaciliteiten heeft maar ook personal assistenten. Dit kan net die doorslag geven om je goede voornemens langer vol te houden!

Share.

About Author

Leave A Reply