Tips voor het gebruik van een waterpomptang

0

Een waterpomptang is onmisbaar voor in huis. Aangezien deze tang gebruikt kan worden voor veel soorten klusjes en werkzaamheden, is het een aanwinst waar je lang plezier van zal hebben. Een waterpomptang kopen is echter één ding, maar een gebruiken is weer iets heel anders. Wij zullen je aan de hand van de beste tips laten zien hoe je nu precies deze bijzondere tang goed kunt gebruiken.

  1. Bescherm jouw materialen met plakband

Bij het gebruik van een waterpomptang zullen veel mensen tegen het probleem aanlopen dat dit gereedschap bij onjuist gebruik schade aanbrengt aan het oppervlakte dat je vast wilt draaien. Een van de meest efficiënte en vooral goedkope manieren om deze schade te voorkomen is door een stukje plakband te gebruiken. Door het plakband aan te brengen op de plaats waar je het gereedschap gaat gebruiken, zal het getand vlak geen inkepingen meer achterlaten op het materiaal.

  1. Niet geschikt voor moeren en bouten

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is deze tang niet bedoeld om gebruikt te worden voor bouten en moeren. Aangezien je altijd het risico loopt op kleine beschadigingen, kan de tang ervoor zorgen dat de draad van deze moeren of bouten kapot raakt. Gebruik bij deze klusjes dus altijd een reguliere inbussleutel, bewaar de waterpomptang voor de grotere materialen om vast te draaien.

  1. Zet op de juiste plek druk

Een andere fout die veel mensen maken bij het gebruik van deze tang, is dat zij het handvat op de juiste manier vasthouden. Bij een tang als deze is het zo dat de kracht die je moet zetten minder wordt naarmate je het handvat verderaf pakt. Dit heet ook wel hefboomwerking. Heb je dus moeite om iets vast te draaien, dan zal je het gereedschap waarschijnlijk niet goed vast hebben. Dit zorgt ervoor dat je onnodig veel kracht uit moet oefenen.

  1. Niet teveel druk oefenen

Het kan zijn dat je niet genoeg druk uit kunt oefenen op een tang, echter kan het ook zo zijn dat je juist teveel kracht zet op het gereedschap. Om te voorkomen dat je voor het vastdraaien van kleine objecten teveel schade aanbrengt, zal je de tang 90 graden kunnen draaien. Door kortom geen onbedoeld gebruik te maken van het hefboomeffect maar door de waterpomptang te gebruiken als een reguliere tang, kan je dingen aandraaien zonder dat je het risico loopt op onomkeerbare beschadigingen.

Je ziet dat er aardig wat komt kijken bij het gebruik van dit specifiek gereedschap. Het is belangrijk dat je er een hebt in huis, door het universele karakter is dit stuk gereedschap namelijk bijzonder handig. Een Knipex waterpomptang is een van de bekendere merken die dit type tang in het assortiment hebben. Door de tips (en het merk) in het achterhoofd te houden zal ook jij in staat zijn om eenvoudig online een uitstekende tang voor veel uiteenlopende klussen te kopen.

 

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply