Tips voor het gebruiken van Pomade

0

Het stylen van je haar is een belangrijk proces bij elke man. Iedereen heeft zijn eigen techniek en voorkeur voor het product wat ze gebruiken. Voor de mannen die een keer een pomade willen proberen of al een pomade gebruiken hebben wij een aantal tips.

Voor we beginnen met de tips wil ik jullie eerst even inleiden met de geschiedenis van pomade en de verschillende soorten pomades. Het woord pomade is afgeleid van het franse woord pommade, wat zalf betekend. Dit is weer afgeleid van het latijnse woord pomum wat fruit/appel betekend. De reden hierachter is omdat in de eerste pomades appel bevatten. Meer over de geschiedenis van pomades vind je hier.

Olie-basis pomades

Vroeger werden pomades alleen gemaakt op olie-basis. De pomades waren op basis van beeswax, reuzel of vaseline. De op olie gebaseerde pomade is eigenlijk een vet. Er is in het bijzonder gebruik gemaakt van aardolie en minerale olie, dat is gebaseerd op vet. Deze pomades bevatten een belangrijk bestanddeel en dat is hydrofoob. Dit betekent water onoplosbaar en houdt in dat de pomade waterbestendig is. De pomade bevat basis ingrediënten, het droogt niet uit waardoor je, je haar de gehele dag door makkelijk kunt restylen en het geeft je haar een mooie glans. Het grote nadeel van de olie-basis pomades is dat je het ontzettend moeilijk uit je haar krijgt. Als je zelf wel eens een olie-basis hebt gebruikt zal je vast niet onbekend zijn met de fles dreft van het aanrecht.

Water-basis pomades

Sinds de opkomst van merken als Suavecito, Layrite en Reuzel zijn wij geïntroduceerd aan de water-basis pomades. De op water gebaseerde pomade bevat als hoofdingrediënt water. Dit houdt in dat de pomade water oplosbaar is en makkelijk kan worden uitgewassen. Deze pomades zijn niet vettig, wassen gemakkelijk uit, geen mogelijkheid tot last van acne doordat het geen vet/olie bevat en zorgt voor en medium shine. Het nadeel aan een water-basis is dat ze in de loop van de dag wel opdrogen en het dus lastig is om je haar te restylen. In sommige gevallen is dit wel te doen met een natte kam, maar dat blijkt meestal niet het geval.

Tips

Hieronder vind je een aantal tips voor het aanbrengen van je pomade. Om de juiste pomade te kopen moet je rekening houden met een testfase. Niet elke pomade zal een goed effect hebben op je haar en niet elke pomade ruikt even lekker. Een tipje voor goed ruikende pomades zijn toch wel de pomades van Reuzel.

  1. Combineer een water- en olie-basis pomade. Style je haar met de water-basis en werk het geheel af met de olie-basis. Zo heb je de hele dag een mooie glans, maar veel minder last van de vettige opbouw.
  2. Breng de pomade aan op je handpalmen. Wrijf je handen goed over elkaar, zodat de pomade opwarmt en makkelijk is aan te brengen.
  3. Gebruik een kam om de pomade goed te verdelen. Een pomade is veel dikker, stijver en plakkeriger dan een gel of wax. Het is dus lastiger om het goed over je haar te verdelen.
  4. Breng de pomade aan op handdoek droog haar en kneed het in het juiste model. Begeleid de proces met je kam waar nodig.
Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply